KULTURA

Pogled na iščekivanu seriju Martina Scorseseja i Micka Jaggera

Bliži se premijera nove HBO serije 'Vinil'

 Pogled na iščekivanu seriju Martina Scorseseja i Micka Jaggera
 
Od Oscarom i Emmyjem nagrađenog redatelja Martina Scorseseja (The Departed, HBO serija Carstvo poroka), dobitnika Zlatnog globusa i za Emmy nominiranog Micka Jaggera (HBO dokumentarac Mr. Dynamite: The Rise of James Brown) i za Oscar nominiranog te Emmyjima nagrađenog Terencea Wintera (The Wolf of Wall Street, kreatora kultnih serija HBO-ovih Obitelj Soprano i Carstvo poroka) - stiže nova dramska serija Vinil. Radnje smještene u New Yorku sedamdesetih, Vinil istražuje drogom i seksom nabijen glazbeni biznis u osvit punka, diska i hip-hopa. 

Seriju gledamo kroz oči predsjednika diskografske kuće (Bobby Cannavale) koji pokušava spasiti svoju tvrtku. Radnja priče smještena je u New York 1973. godine i prati život Richieja Finestre (Bobby Cannavale), predsjednika diskografske kuće koji voli kokain, u problematičnom je braku i na čelu je kompanije koja gubi sjaj. Supruga Richieja Finestre, Devon (Olivia Wilde), bivša je glumica i model koja je bila dijelom Factory scene Andyja Warhola u New Yorku šezdesetih, a danas je majka dvoje djece iz predgrađa. Richiejeva osobna i profesionalna kriza stavlja dodatni teret na njihov odnos i nadahnjuje u njoj želju da se vrati svojim boemskim korijenima. U međuvremenu, voditelj promocija i partner u American Centuryju, Zack Yankovich (Ray Romano), zbog svog je iskustva u industriji i dobrog njuha za posao neprocjenjiv dio tvrtke, iako radi u Richiejevoj sjeni. Njihov profesionalni odnos napet je zbog neslaganja oko vođenja tvrtke kroz glazbeno ozračje 1973.
 
Pogled na iščekivanu seriju Martina Scorseseja i Micka Jaggera 
Pogled na iščekivanu seriju Martina Scorseseja i Micka Jaggera 
Pred premijeru nove HBO serije Vinil (premijera na HBO-u 15. veljače u 03.00/20.05h), sinoć je u Zagrebu održana ekskluzivna pretpremijera prvog nastavka serije Vinil. Pored predstavnika medija u Hrvatskoj, pretpremijera je okupila i brojne poznate osobe iz javnog života Hrvatske: glazbenike Mrle (Let3), Darko Rundek, Neno Belan, Ivan Dečak (Vatra), Lovely Quinces (Dunja Ercegović), Stipe B. Mađor (Kawasaki 3p), Toxara, Kandžija, redatelj i novinar Igor Mirković, glumci Goran Bogdan, Kristina Krepela, Iva Šulentić i mnogi drugi. 
 
www.hbogo.hr 
www.hbogo.hr
Gledatelji u Hrvatskoj novu HBO seriju Vinil mogu pratiti u isto vrijeme kad i ostatak svijeta - 15. veljače u 3h ujutro ili u večernjem terminu od 20:05h, a serija će također biti dostupna i putem usluga videa na zahtjev HBO On Demand i HBO GO, gdje je mogu pogledati kad god to požele.

U periodu od 15. veljače do 14. ožujka, putem usluge HBO GO - svi gledatelji mogu besplatno i bez registracije pogledati dvosatnu pilot-epizodu Vinila.

Foto: PR

Objavljeno: 12.02.2016. u 13:13
Tagovi: serije, serija, tv serija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p