KULTURA

Pogledajte novi projekt najveće nade hrvatske modne scene

Matija Čop predstavlja Homeless in Heaven

Kada govorimo o Matiji Čopu svi su složni u jednom - mladi dizajner nesumnjivo je jedan od najvećih modnih talenata koji se pojavio na horizontu hrvatske modne scene. 

Njegov novi projekt naziva Homeless in Heaven postavljen je u sklopu  48. Zagrebačkog salona vizualnih umjetnosti, a prikazuje specifičan odnos beskućnika i njihove jedine imovine - odjeće. Čop je  konstruirao odjeću koja u isto vrijeme čovjeku nudi zaštitu, kako fizičku tako i psihičku.

"Homeless in Heaven kritizira vrijeme u kojemu živimo. Zavodi kao Wurmova Narrow House, kojapostaje ozbiljnom (opasnom) tek kada joj se približimo. Beskućnik naizgled djeluje nesretno, možda kada mu se približimo shvatimo suprotno (Narrow House). Osoba koja ima kuću naizgled djeluje sretno, možda kada joj se približimo shvatimo suprotno (Narrow House). Beskućnik nema kuću, zato je idealan putnik. Sa sobom nosi samo odjeću, poput svjesnih beskućnika, redovnika, koji sami ili u zajednici uređuju život u svrhu postizanja krajnjega cilja za koji vjeruju da je svet. Beskućnik nema kuću, ali ima odjeću." - izjavio je dizajner.

Rad se može pogledati u HDLU do 20.07.2013.

 

 


Objavljeno: 02.07.2013. u 13:19
Tagovi: matija čop

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p