KULTURA

Portreti slavnih kroz objektiv Lorenza Agiusa

Od Angeline do Madonne...
-->--> -->

Možda ne znate njegovo ime, no njegove fotografije ste zasigurno vidjeli i ostali ste oduševljeni njima. Lorenzo Agius je u svojoj karijeri snimio neke od najpoznatijih slavnih osoba svijeta : Toma Cruisea, Angelinu Jolie, Jennifer Connolly, Jacka Nicholsona, Beyoncé, Madonnu, Rachel Weisz, Helen Hunt, Samuela L Jacksona, Kevina Spaceya, Ewan McGregora, Gwen Stefani, Helen Mirren...Njegove fotografije su ponekad smiješne i zabavne, a ponekad snažne i ozbiljne, no svaka od njih je odraz osobe koja pozira.

"Želio bi snimiti Philipa Seymoura Hoffmana, Seana Penna i Sophiu Loren." otkrio je Aguis. "Veliki sam obožavatelj njihovog rada i znam da ću biti u punom pogonu ako ću imati prilike raditi s njima."

Sredinom rujna u Londonu će se otvoriti izložba naziva „In the Mood" na kojoj će posjetitelji moći uživati u portretima slavnih, a fotograf je kao najavu za izložbu, za glamour.com prokomentirao samo neke od fotografija i osobe koje su pozirale za njega.

Samuel L. Jackson

"Sam je fenomenalan glumac, sve što sam želio je ovijekovječiti njegovu snagu. Ima taj ubojiti pogled. Naprosto je cool i pomalo i u sebi posjeduje nešto ubojito."

 

 Ewan McGregor

"Čitao sam scenarij za film Trainspotting i lik kojeg Ewan glumi u jednoj sceni odlazi na wc plivati. Cijeli smisao Trainspotting snimanja bio je jako modni - vuče na klasično crno-bijelo CK snimanje koje ostavlja ljude pomalo zbunjenima i jako zainteresiranima za sam film."

Madonna

"Madonna je u trenutku kad smo snimali izdala dječju knjigu koja u sebi sadrži likove životinja pa mi se svidjela ideja da životinje dovedem u kuću. No ona je inzistirala da se snimanje odradi u knjižnici pa smo napravili kompromis i u kadar stavili malog miša."

Jack Nicholson

"Bili smo u Beverly Hills hotelu gdje Jack uvijek pozira. Želio sam onaj klasičan izgled a on obožava razdoblje četrdesetih i pedesetih godina, pa smo ga pretvorili u gangstera. S njim ništa ne može poći po zlu, jako je šarmantan, enigmatičan i samouvjeren."

Gwen Stefani

"Gwen Stefani je prekrasna, ona je zbilja poput klasične, hollywoodske Monroe.  Ima onaj poseban faktor. Soba zaživi i obasja se kad ona uđe u nju, a to je karakteristika koju danas nema mnogo poznatih."

Angelina Jolie

"Angelina je fenomenalna. Izuzetno profesionalna i kreativna. Predložio sam joj da fotkamo samo njezine usne i cijeli svijet će znati da je to ona. To smo i učinili."

Oni sretniji posjetit će London i uživo uživati u prekrasnim fotografijama, a ostalima donosimo dio izložbe u našoj maloj galeriji. Uživajte!

Ana Bacinger

Objavljeno: 26.08.2009. u 16:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p