LIFESTYLE

Poslastica za ljubitelje talijanskog filma

Filmovi s talijanske Mostre u kinu Europa
Venecija u Zagrebu 
 
Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvog izdanja, program Venecija u Zagrebu ove se godine održava od 17. do 21. veljače. Talijanski institut za kulturu u Zagrebu i Zagreb Film Festival u suradnji s Venecijanskim filmskim festivalom (Mostrom) publici će, kao i prošle godine, predstaviti izbor talijanskih filmova prikazanih na posljednjoj Mostri.

Program otvara film Mračne duše, drama na tragu kultnog Kuma, a tijekom trajanja programa prikazat će se, između ostalih, i Pasolini Abela Ferrare o posljednjim danima života talijanskog pisca i redatelja Piera Paola Pasolinija čija se 40. godišnjica smrti ove godine obilježava diljem svijeta. Uz ostale naslove, izdvajamo i Hungry Hearts, neobičnu dramu o mladom bračnom paru čija se idila naruši kad se sukobe njihovi pogledi na roditeljstvo.

Venecija u Zagrebu

I ove će godine biti prikazan jedan nedavno restaurirani talijanski klasik - film Poseban dan Ettorea Scole iz 1977. Glavnu žensku ulogu u ovom filmu tumači Sophia Loren, najpopularnija talijanska glumica 20. stoljeća čiji će lik i djelo biti i u fokusu popratne izložbe fotografija Jučer, danas, Sophia.

Ulaznice za projekcije kupuju se na blagajni kina po cijeni od 20 kn.
 
Foto: Press
Objavljeno: 18.02.2015. u 09:22

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p