LIFESTYLE

Poslušajte novi album Cigarettes After Sex

Sanjiva uvertira u zagrebački koncert
Cigarettes After Sex
A
merički dream pop bend Cigarettes After Sex objavio je svoj prvi studijski album naslovljen jednostavno Cigarettes After Sex i to baš pred svoj koncert u Zagrebu koji će se održati u Tvornici kulture u utorak, 13. lipnja.


Album benda oformljenog 2008. u El Pasu prethodno je najavljen singlovima K, Apocalypse i Each Time You Fall In Love, a objavila ga je izdavačka kuća Partisan Records te ga možete preslušati na ovom linku.

Frontmen benda Greg Gonzales je imao jasnu viziju da Cigarettes After Sex prvijenac bude potpuno i prelijepo, skoro kinematografsko iskustvo. Nakon uspjeha singla Nothing’s Gonna Hurt You Baby i prvog EP-a I., bilo je potrebno pet godina da album dobije formu koja bi opravdala čekanje.


Izdanje Cigarettes After Sex članovi benda su usporedili s najromantičnijim filmovima po atmosferi koja ga prožima i samoj „širini“ glazbe. Album je sniman u crkvi jednim mikrofonom pa se samim time zvuk na albumu oslanja na prostornost i minimalne pitke melodije u maniru Mazzy Star i Red House Painters, ali i maestralnog Angela Badalamentija s ne pretjerano konvencionalnim tekstovima.

Ovaj je album svakako divna uvertira u ono što nas čeka na nadolazećem zagrebačkom koncertu, o kojem više možete saznati ovdje.

Foto: PR
Objavljeno: 09.06.2017. u 15:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p