KULTURA

Poslušajte sanjiv novi singl Cigarettes After Sex

'Apocalypse' kao najava debut albuma
Cigarettes After Sex
S
kori zagrebački gosti, sjajan bruklinški dream pop kolektiv Cigarettes After Sex, objavili su pjesmu Apocalypse, kao najavu izlaska debut albuma. Dugoočekivani prvijenac nazvan po bendu u prodaji će se pojaviti 9. lipnja, samo 4 dana prije njihovog nastupa u Tvornici kulture.


Veze mogu biti spektralne, duhovne ili apokaliptične, kako u novoj pjesmi sugerira Greg Gonzalez, vokal i glavni autor grupe, ali su više od svega, ljudske. Apocalypse govori upravo o toj fatalnoj nemogućnosti da se kaže zbogom, težini prekida veze i razdvajanja.


Fanovi izvođača poput Lana Dey Ray, Mazzy Star ili Warpaint sa Cigarettes After Sex će definitivno dočekti njihov prvi važan koncert proljeća. Bend koji je oformljen 2008. u El Pasu prolazio je, vođen Gonzalezom, brojne autorske faze do objave izrazito hvaljenog EP-a I.

Fantastični songovi Nothing's Gonna Hurt You Baby (42 milijuna pregleda na YouTubeu!), I'm A Firefighter, Dreaming of You i Starry Eyes i promocija ponajviše kroz web medije donijeli su bendu izrazito jaku fan bazu. Slijedi su jednako zapaženi singlovi Affection i K poslije kojih je bend bez problema lovio mjesta na najvećim svjetskim festivalima.


U Zagreb stižu 13. lipnja, a uz Hrvatsku obići će Češku, Njemačku, Belgiju, Englesku, Francusku, Švicarsku te poznate festival poput Primavere u Barceloni, portugalske NOS Primavere, Rockwavea u Grčkoj i Best Kept Secret festival u Nizozemskoj.

Ulaznice su u pretprodaji od ponedjeljka, 27. veljače po cijeni od 80 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 100 kn.

Foto: PR
Objavljeno: 22.03.2017. u 10:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p