LIFESTYLE

Poster koji će prizvati sjećanje na tople ljetne noći

Projekt DNA urodio je još jednim komadom - posterom s ilustracijom koju potpisuje Mladen Udovičić

Tko god je u nekom periodu života skupljao postere, bilo one glazbene, filmske ili pak koncertne koje je valjalo odljepiti s nekog zida, sjeća se osjećaja koji izaziva dobar poster u rukama. A ima li išta bolje nego iskoristiti poster kao medij da produžimo ljeto pa barem na zidu svoje sobe?

Želeći, u tim hladnim i mračnima danima koji slijede produžiti feeling toplih ljetnih noći, odlučili smo ilustracijom koja slavi svjetlo ukrasiti veliki poster koji će savršeno pristajati svakom zidu. "Ilustracija je inspirirana prizorom moljaca koji se vrte oko izvora svjetla što je čest prizor ljetnih noći. Postoji nekoliko teorija zašto su privučeni svjetlom i zašto toliko kruže oko njega ali nijedna nije potpuno znanstveno potvrđena", rekao je autor ilustracije Mladen Udovičić dajući pritom naslutiti kako su tumačenja njegove ilustracije na pojedincu koji u nju gleda. Naš projekt DNA urodio je tako novim komadom, posterom s potpisom Mladena Udovičića, a koji je uslijedio nakon bijele glitch art T-shirta s potpisom Rudolfa Crnka, poznatijeg kao Glitchboy2000, hoodice ukrašene razigranom ilustracijom Hane Tintor te ruksaka s punk vizualom Lovre Škiljića. Sve spomenute ilustracije dio su našeg projekta DNA, a pozadinu portala FASHION.HR trenutno uljepšava upravo ilustracija Mladena Udovičića koju, u vidu wallpapera, možete ju preuzeti na svoja računala i mobitele te ju tako učiniti dijelom svoje svakodnevice i time podržati rad mladih i talentiranih umjetnika.

U želji da mladim i talentiranim ilustratorima pružimo prostor za izražavanje i afirmaciju, pokrenuli smo projekt DNA uz podršku Beck's piva, poznatom po dugogodišnjoj podršci i okupljanju domaće umjetničke i dizajnerske scene. Kao dio projekta DNA, u sklopu virtualne izložbe na portalu FASHION.HR, svoje su ilustracije čitateljima portala dosad predstavili Silvio Ivkić, Booboo Tannenbaum, Hana Tintor, Lovro Škiljić, Glitchboy2000 te Mladen Udovičić čija ilustracija trenutno uljepšava portal kao i naš poster.

Foto: PR
Objavljeno: 05.10.2018. u 10:29
Tagovi: dna, ilustracije

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p