KULTURA

Poznati božićni sajam otvorio je svoja vrata za ovu godinu

Jučer je službeno započelo još jedno izdanje Artomata!
Artomat  
Nastupom DJ Itcha i zdravicom s čašom nezaobilaznog kuhanog vina, sinoć je u prostorijama Hrvatskog društva likovnih umjetnika otvoreno jubilarno peto izdanje Artomata, predbožićnog sajma koji je u kratkih nekoliko godina stekao status renomiranog i relevantnog događanja za grad Zagreb.

U svojoj prvoj večeri održavanja, Artomat je jučer okupio velik broj znatiželjnika, koji su uz uživanje u ugodnom i opuštenom druženju došli razgledati što to Artomat ima za ponuditi ove godine. A razloga za zadovoljstvo i potencijalno iznenađenje uistinu je mnogo – u galerijama Prsten i PM svoj je privremeni dom za narednih 10 dana našlo čak 75 izlagača, odabranih od strane stručnog žirija, koji će svojom dizajnerskom ponudom bez sumnje zadovoljiti baš sve apetite posjetitelja.
 
Artomat 
Artomat
Artomat 
Artomat  
Artomat 
Artomat 
Umjetnici i kreativci, okupljeni na ovogodišnjem Artomatu, pripremili su za svakog ponešto. Ukoliko se odlučite na posjet HDLU-u, znanom kao džamija na Trgu žrtava fašizma 16, očekujte bogatu ponudu dizajnerske odjeće, modnih dodataka, nakita, slika i ilustracija, umjetničkih skulptura i raznih drugih ručno rađenih i kreativnih proizvoda stvorenih da vam uljepšaju svakodnevicu. Artomat i ove godine ima dobrotvornu notu pa ćete na nekoliko punktova moći humanitarno djelovati kupnjom proizvoda specijalno osmišljenih za tu priliku, a ako vas izmori iscrpna šetnja od jednog izložbenog kutka do drugog, okrijepu ćete pronaći na štandovima koji nude osvježenje u obliku smoothieja, kolača, keksi i drugih slastica.
 
Artomat 
Artomat 
Artomat
Artomat 
Artomat 
Artomat
  
Artomat je otvoren svakim danom od 12 do 20 sati, a osim samog božićnog sajma s izlagačima, svakako vrijedi spomenuti i druge bogate sadržaje kojima se nastoji animirati publika. Tu su uradi sam edukativne radionice, kojima svatko može prisustvovati i pritom naučiti neku sasvim novu i dosad nepoznatu vještinu. Izdvojite li ovog vikenda par sati samo za sebe, savjetujemo vam posjet današnjoj radionici "Izrada boja od prirodnih materijala" (15-18 sati) ili sutrašnjoj radionici "Izrada mozaika od recikliranog materijala", također od 15 do 18 sati. Radionice se nastavljaju kroz cijeli radni tjedan i epilog dobivaju 21. prosinca, kada Artomat zatvara svoja vrata za ovu godinu, efektnim nastupom afro benda SILABA i žonglerske skupine Vatrenjaci. Kompletni program pogledajte ovdje i posjetite Artomat, koji se i ove godine održava na vrijeme da sebe ili svoje bližne razveselite jedinstvenim božićnim poklonom!
 
Hana Bartolović

photo: Jure Perišić
Objavljeno: 13.12.2014. u 12:02
Tagovi: artomat, sajam

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p