KULTURA

Poznati su pobjednici filmskog festivala u Cannesu

Sofia Coppola ušla u povijest
sofia coppola
N
a čelu s Pedrom Almodóvarom, stručni žiri Cannes film festivala otkrio je pobjednike 70. izdanja festivala na svečanosti u Grand Théâtre Lumière. Prestižni Palme d’or uručila je glumica i predsjednica žirija Juliette Binoche, dok su u žiriju sjedili Will Smith, Jessica Chastain, Fan Bingbing, Agnès Jaoui, Park Chan-wook, Maren Ade, Paolo Sorrentino i Gabriel Yared.


Na 70. izdanju poznatog filmskog festivala u povijest je ušla Sofia Coppola kao tek druga žena koja je osvojila nagradu u Cannesu za najbolju redateljicu, i to za remake filma iz 1971., The Beguiled s Nicole Kidman u glavnoj ulozi. Prije Sofije je ovu nagradu osvojila Yuliya Solntseva 1961., a najprestižniju je nagradu festivala, Palme d'Or, dobila svojedobno samo Jane Campion za film The Piano.

Spomenuti Palme d'Or na 70. je Cannes Film Festivalu pripao Rubenu Östlundu, Grand Prix je stigao u ruke Robina Campilloa za 120 Battements Par Minute (BPM – Beats Per Minute), Joaquin Phoenix je ostvario najbolju ulogu u You Were Never Really Here Lynne Ramsay, a Diane Kruger u Aus Dem Nichts (In The Fade). Cijelu listu pobjednika možete pogledati ovdje.M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 29.05.2017. u 10:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p