LIFESTYLE

Predstavljena platforma za promociju hrvatskih glumaca

Ulazak na svjetsko tržište putem Duart European Actors Platform

kino europa 
kinu Europa premijerno je predstavljenjen inovativni projekt Duart European Actors Platform, koji čini most između kulturno kreativne industrije i poslovnog sektora.

Riječ je o online web platformi za pretragu, pronalazak i promociju glumaca na svjetskom tržištu, iza kojeg stoji poduzetnica i glumica Sanja Drakulić i njezin tim. Izradom materijala, unosom podataka u sustav, obradom podataka prema pravilima Duarta, Duart EAP pruža digitalizaciju svih podataka o glumcu na jednom mjestu. Vodeći brigu o ugledu svojih korisnika, strateškim pristupom na inovativn način, Duart EAP čini korelaciju korisnik-partner. Time svakom glumcu (korisniku) omogućuje svojevrsnu web stranicu na kojoj mu je omogućeno svoje podatke ažurirati, a klijentima brz, jednostavan i učinkovit način pretrage glumaca.
  Sanja Drakulic, Timka Grahic, Lee Delong, Leon Lucev i Ivana Nikolic Popovic_2 Sanja Drakulić, Timka Grahić, Lee Delong, Leon Lučev i Ivana Nikolić Popović
 
Ova platforma donijet će sigurno pozitivne pomake u Hrvatskoj filmskoj industriji te omogućiti ravnopravni prostor, materijale i plasman na tržištu svakom glumcu, vodeći brigu o kvaliteti, iskustvu i dosadašnjem njegovom radu. Duart EAP doprinosi kulturnom sektoru novom infrastrukturom, zahvaljujući kojoj će se ostvariti veće zapošljavanje, dodana vrijednost hrvatskom kulturnom sektoru, te povećati izvoz kulturne (filmske) industrije.

„Baveći se castingom uvidjela sam nedostatak koji je trebalo ispraviti. Nevjerojatno je bilo da ne postoji baza podataka glumaca, a kamoli sustav koji će nuditi online casting. Bitno je stoga bilo osmisliti i izraditi jedinstvenu infrastrukturu i sustav za obradu podataka koja će u tri clicka davati rezultate. S Duart EAP-om se postiže to da bez obzira što neki glumac ne živi u Zagrebu, ima jednaku priliku, jednaku početnu točku i vidljivost. S obzirom na mnogobrojnu podršku korisnika koji su već postali dio platforme očekujemo brzi rast i razvoj poslovanja˝, rekla je Sanja Drakulić, idejna začetnica ovog projekta.
 
kino europa 
Projekt Duart European Actors Platform svojim su dolaskom podržali važni govornici iz svijeta filma poput Timke Grahić (casting director, BIH), Lee Delong (glumica, Francuska), Leona Lučeva (glumac, Hrvatska), Ivane Nikolić Popović (predsjednica HKKKKI) i brojni hrvatski glumci koji su prepoznali važnost platforme i ukazali na znatne promjene i dobrobiti koju Duart već uvodi sistematizacijom, infrastrukturom i profesionalizmom kojim stupa na tržište.
 
 
Objavljeno: 01.06.2016. u 14:15
Tagovi: kino Europa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p