KULTURA

Prijedlog za savršeno provedenu Noć vještica

Danny Boyleov ‘Frankenstein’ u kinu Europa

Možete li zamisliti idealnije provednu Noć vještica od one uz najpoznatije svjetsko književno, filmsko i kazališno čudovište? Slažete li se s nama u ovoj konstataciji, morat ćete se uputiti u zagrebačko kino Europa gdje 31. listopada 2014. ravno s londonskih kazališnih dasaka stiže superuspješna produkcija londonskog Nacionalnog teatra – "Frankenstein", u režiji kultnog britanskog filmaša Dannyja Boylea.

Boyleov 'Frankenstein' jedna od najrasprodanijih predstava Londonskog nacionalnog teatra, a u sklopu programa NT Live dosad ju je pogledalo pola milijuna gledatelja diljem svijeta. Ponosni je vlasnik čak pet (od ukupno pet) zvjezdica magazina The Time te po četiri zvjezdice Guardiana i Time Outa koji ga je nazvao je čudovišnim hitom.
 

U naslovnim ulogama ekscentričnog znanstvenika Victora Frankensteina i njegove zastrašujuće kreacije glume vrhunski britanski kazališni i filmski glumci Benedict Cumberbatch (BBC-jev Sherlock, 12 godina ropstva, Star Trek: Into Darkness, Okajanje) i Jonny Lee Miller (Trainspotting, CBS-ov Elementary) koji su za uloge u ovoj predstavi nagrađeni najznačajnijom britanskom kazališnom nagradom Olivier u kategoriji najbolje muške uloge. Autor dramskog predloška prema romanu Marry Shelly je Nick Dear, a režiju potpisuje Oskarovac Danny Boyle, poznat po filmovima Milijunaš iz predgrađa, Žal i Trainspotting. Originalnu glazbu Frankensteina potpisuje britanski elektronički duo Underworld koji s Boyleom surađuje već dvadeset godina, a među recentnim zajedničkim pothvatima bila je ceremonija otvorenja Olimpijskih igara u Londonu 2012.
 
 
 
 

Projekcija kazališne predstave Frankenstein na rasporedu je u 20 sati, a želite li svoj petak nastaviti u revijalnom tonu, dobro je znati da se after party projekcije odvija na Twilight Halloweenu u Jabuci.
 
M.M.
photos: kino Europa
Objavljeno: 30.10.2014. u 17:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p