LIFESTYLE

Prva američka samostalna izložba Marcelle Zanki

'Girl you will be a woman soon'
Marcella Zanki
P
rošlog je vikenda splitska umjetnica Marcella Zanki održala prvu američku samostalnu izložbu kombiniranu fotografijama i art filmom pod nazivom Girl you will be a woman soon. Mjesto radnje bila je Otion Front Gallery u Brooklynu, a vrijeme 26. studeni.


Ovo je četvrta samostalna izložba umjetnice, a dosad je izlagala u Rijeci, Puli i Splitu te je imala dvije grupne izložbe u Beogradu i Trstu. Tema Marcelline fotografske izložbe su djevojke koje su zapele između mladosti i odrasle žene.

"Rane tridesete su idealno doba za spoznaju sreće jer su ljudi zreliji, ali još uvijek imaju u sebi mladenačke energije i entuzijazma. Imali su dovoljno vremena da se otarase dječje naivnosti i tinejdžerskih nestašluka bez da izgube mladenačku predanost i energiju. Iako u ovoj dobi više nema mladenačke nevinosti, naš osjećaj stvarnosti je pomiješan s jakim osjećajem nade, optimizmom te zdravim vjerovanjem u vlastite talente i mogućnosti. Međutim, neki ostanu dosta dugo u ovoj prijelaznoj fazi, koja daje onaj najbolji osjećaj slobode koji se više nikad neće ponoviti u životu."

Marcella Zanki

Marcella Zanki
Marcella Zanki
Uz fotografije na izložbi je bio prikazan i desetominutni igrani film o 75-godišnjoj beogradskoj baletnoj ikoni Mariji Janković koja je otplesala svoj život i svojevrsni je kontrast na temu izložbe.

Kratki film Oda mladosti priča je o ljubavi i prolaznosti, dok je prolaznost vremena vidljiva na nama i ostavlja tragove na našim licima, ljubav i dalje živi i ostaje mlada u našim navikama, užicima, s nama u mislima, u vjetru, u gutljaju vina. Podsjeća nas da uživamo maksimalno svaku sekundu, jer život, iako kratak, ipak je predivan.

Film je premijerno prikazan na NOWNESS, globalnom kanalu koji prikazuje samo najbolje iz svjetske kulture.

Marcella Zanki
Marcella Zanki
Marcella Zanki
Marcella Zanki
Marcella Zanki


Foto: Marijana Marinović
Objavljeno: 02.12.2016. u 14:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p