LIFESTYLE

Ritam ljubavi – film o ljubavi između repera i violinistice

Judita Franković u glavnoj ulozi slovenskog filma

Ritam ljubavi 
Premijera slovenskog igranog filma Ritam ljubavi, režisera i scenarista Borisa Petkovića, se zavrtjela u ritmu hip hopa i breakdancea u ljubljanskom Koloseju. U kinodvorane je privukla veliki broj gledatelja, a među njima i brojna lica slovenske glumačke i glazbene scene. 

Radi se o zabavnoj ljubavnoj priči između repera i violinistice, koja također kritički govori o stanju u društvu i traži put do svijetle budućnosti za cijelu generaciju. Glavnu mušku ulogu igra perspektivni slovenski glumac Jernej Gašperin, a žensku glavnu ulogu tumači Judita Franković. Film su svojom pojavom obogatili reper Zlatan Čordić – Zlatko (glavna sporedna uloga), te plejada mladih repera, glumaca i javnih ličnosti. Produkciju potpisuju Gustav Film, RTV Slovenija, MB Grip, Studio Ritem i Pakt Media.

Ritam ljubaviEkipa filma Ritam ljubavi na premijeri
 
Bruno, Leon i Zoki su ljubljanski mladići, koji slobodno vrijeme preživljavaju u repanju i crtanju grafita. Bruno honorarno radi kao maser i jako je omiljen među strankama. Na zabavi upozna Ninu (Judita), mladu studenticu violine, ljubavna iskra frcne i traje sve do trenutka, kada Nina uhvati Brunu u nezgodnom položaju sa svojom mamom. Da bi Nini dokazao svoju ljubav Bruno mora zaboraviti tko je i od kuda dolazi i s njemu svojstvenom kreativnošću otkriti novi svijet.

Ritam ljubavi
 
Ritam ljubavi
Pri snimanju dokumentarnog filma U godini hip hopa je sazrijevala ideja za igrani film, koji bi istraživao krizu mladih u društvu i netrpeljivosti na jednoj strani te toleranciju i kreativnost u glazbenom stvaranju na drugoj. Kada sam tome dodao i ekonomski element bogatijeg i siromašnijeg razreda, mi je zaiskrila ljubavna priča s socijalnom notom kroz koju govorimo o duhu vremena na specifičan način, objašnjava režiser i scenarista Boris Petković
 
Ritam ljubavi 
Ritam ljubavi 
Glavne uloge u filmu igraju poznata hrvatska glumica Judita Franković i Jernej Gašperin, mladi i perspektivni glumac MGL, kojem je to prva glavna uloga u igranom filmu. Glumačku ekipu tvore još i Zlatan Čordić-Zlatko, Jožica Avbelj, Franci Kek, Dalaj Egol, Gušti i drugi.

Direktor fotografije je Marko Brdar, glavni producent Frenk Celarc. Pri nastajanju filma su sudjelovali Gustav Film, RTV Slovenija, MB Grip, Studio Ritem i Pakt Media.

Foto: PR
Objavljeno: 16.10.2015. u 14:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p