LIFESTYLE

Rock'n'Roll klinci

Tko gradi svoju karijeru, a tko živi na roditeljskoj slavi?

Svatko je u jednom trenutku želio imati cool roditelje, ali roditelje ne biramo i moramo ih naučiti voljeti onakvima kakvi jesu. Ako ste dijete celebrityja, svaki vaš korak je pod povećalom i odrastanje je znano teže nego ako ste anonimusi koji dolaze iz „prosječnih obitelji s dosadnim roditeljima". Koje celebrity kćeri i sinovi su sami poželjeli nešto ostvariti, a tko se krpa na roditeljsko ime?

Kelly Osbourne upoznala je cijeli svijet sa svojim tinejdžerskim ispadima u showu the Osbournes, a od tad je snimila nekoliko singlova, iskušala se u DJ-ingu, voditeljskom poslu, modi i pisanju. Plesala je u američkoj verziji Plesa sa zvijezdama, a nadamo se kako će uskoro pronaći i pravi posao. Daisy Lowe se za razliku od nje od druge godine bavi modellingom, a dugo vremena nije imla pojma da joj je tata Gavin Rossdale iz Bush-a. Lily Collins se ne pojavljuje često u medijima koliko druga djeca slavnih osoba, ali kći Phila Collinsa bila je jedna od odabranih koja je nosila Chanel haljinu na debitantskom balu u Parizu, a inače je voditeljica na dječjem kanalu Nickelodeon. Cura radi svoj posao i drži se što dalje od žute štampe pokušavajući živjeti normalan život mlade žene. Frances Bean Cobain kći je Courtney Love i Kurta Cobaina, a možemo samo reći kako je naslijedila majčin (ne)ukus. 17 joj je godina tek, pa se možda i uspije popraviti u modnom smislu. Theodora Richards, kći Keitha Richardsa, dobar izgled naslijedila je od majke Patti Hansen. Sa 16 je već bila zaštitno lice Tommya Hilfigera s kolegicom i prijateljicom Elizabeth Jagger, a trenutno je zaštitno lice 4Strokea. Jade Jagger je bila kretivna direktorica Garrarda, a sada ima svoju vlastitu liniju nakita, a surađuje i s Belvedere votkom. Njene polusestre Elisabeth i Gerogija May su u svijetu modellinga.

Glazba, moda i besposličarenje uglavnom su visoko na listi prioriteta rock plemstvaZoe Kravitz radi kao glumica, ali i pjeva u bendu Elevator Fight što dokazuje da je naslijedila najbolje od tate Lennyja i mame Lise Bonet. Madonnina kći Lourdes želi nastaviti maminim stopama pod svjetlom pozornica, ali se odlučila za glumu i trenutno uzima privatne satove. Zasad nije realizirala niti jedan aspekt svojih snova, ali tko zna, možda ju Kraljica koči u tome? Stella McCartney je poznata etablirana modna dizajnerica, ali se i uspjela osloboditi epiteta „kćeri Paula McCartneya". Radila je za Gucci i Chloe, a kasnije stvorila svoj vlastiti label i niz obožavateljica diljem svijeta. Amber LeBon, kći Duran Duranovca Simona i modela Yasmin, naslijedila je majčinu ljepotu, a bila je zaštitno lice Moschina. Coco Summer, kći Stinga i Trudie Styler, također se bacila u modelling vode te je zajedno s Aggy Deyn pozirala za Burberry jesensku kampanju 2008., a dobila je i sporednu ulogu u filmu Stardust. Trenutno snima debitantski album na Jamajci. Svestrana cura, nema što! Otis i Isaac Ferry, sinovi Bryana Ferrya, udaljili su se iz svijeta rocka. Kontroverzni Otis ide u lov na lisice, dok Isaac povremeno radi kao model, a bio je i dečko Sienne Miller. Ne možemo to baš nazvati karijerama. Pixie i Peaches Geldof uglavnom partijaju. Kćeri Boba Geldofa ne dijele očevu zabrinutost za globalne probleme, nego se povremeno  bave DJ-ingom i modellingom. Lola i Tali Lennox imaju cool mamu- Annie Lenox, koja ih je očito prizemljeno odgojila jer obje cure studiraju. Lola na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu uči opernu glazbu točnije, izvrstan je sopran i čeka je karijera u kazalištu. Tali studira dizajn. Leah i Tyrone Wood, kćeri Rona Wooda iz Stonesa nemaju neke karijere na kojima bi im zavidjeli: Leah je pjevačica u usponu, a Rosie party djevojka. Sean Lennon, sin Johna i Yoko, bavi se glazbom, a surađivao je s Mobyem, Markom Ronsonom i The Strokesima. Kimberly Stewart iskušala je voditeljstvo, manekenstvo, pjevanje i dizajn, ali očito da kćeri Roda Stewarta ne ide na poslovnom planu. Kći kralja rocka, Lisa Marie Presley, bila je u braku s Michaelom Jacksonom, snimila je album, ali uglavnom živi na očev račun.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 26.12.2009. u 13:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p