KULTURA

'S Dadom na snimanju svaki dan je anegdota'

Intervju: Tihana Lazović

Tihana Lazovic  
Rijetko se koji domaći glumac ili glumica može pohvaliti premijerom svog novog filma na najprestižnijem filmskom festivalu u Cannesu, no mlada Tihana Lazović ovu će stavku uskoro dodati na listu svojih profesionalnih uspjeha. Iako glavnoj zvijezdi filma Zvizdan Dalibora Matanića uspjesi nisu strani pojam, o ovome se trenutno najviše priča, i to potpuno opravdano - Zvizdan je prvi hrvatski dugometražni film uvršten u službeni program Cannesa od hrvatske neovisnosti naovamo.

Šarmantna mlada Zadranka je za svoju ulogu u filmu Šuti Lukasa Nole osvojila nagradu za najbolju debitanticu na pulskom filmskom festivalu, a zapaženu ulogu ostvarila je i u filmu Vinka Brešana Svećenikova djeca. Nas je jako zanimalo kako se simpatična glumica priprema za premijeru, kako je bilo na snimanju Zvizdana, a zalomilo se i pokoje tipično žensko pitanje. Što nam je otkrila, doznajte u nastavku...
 
Tihana Lazovic 
Kako je bilo snimati Zvizdan i raditi s Daliborom Matanićem?

Bilo je teško, zabavno, radili smo kao ludi, smijali se svaki dan, mučili pa uživali. Na ovom snimanju prošla sam svašta. Od smrzavanja u hladnom jezeru, do teških emotivnih scena... Dado je iz mene izvukao apsolutno sve. Nas dvoje skupa imamo 3 i pol godine pa smo cijelu ekipu izluđivali svaki dan. On napravi atmosferu u kojoj ništa nije nemoguće odglumiti ili snimiti .

Je li bilo kakvih zanimljivih anegdota sa snimanja?

Vjerujte mi, s Dadom na snimanju svaki dan je anegdota. Ne bi stalo u intervju da krenem pričati... Ali evo, jednom sam natjerala Dadu da zamota glavu zavojem i režira tako cijeli dan. Učinio je to.

Kakav je osjećaj imati premijeru svog filma na festivalu u Cannesu?

Cannes? To još uvijek zvuči nestvarno. To je apsolutna pobjeda i nagrada. Osjećam se kao da idem na Olimpijske igre.
 
Tihana Lazovic
Iako si jako mlada, nagrade ti nisu strane. U Puli si dobila nagradu za najbolju debitanticu za ulogu u filmu Šuti Lukasa Nole, radila si s Brešanom, Nolom, sada i Matanićem, došao je Cannes... Što je sljedeće? Imaš li kakvih neostvarenih želja? U kojem pravcu bi se htjela razvijati, kakve uloge su ti najprivlačnije?

Ja mislim da uloge pronađu mene. Ne razmišljam unaprijed, ne promišljam što ću raditi, radim kako mi intuicija nalaže i dosad me nije prevarila. Imam želju probati vani, vidjeti što se nudi, ali ne izgaram od ambicije za tim. Bit će onako kako treba biti.
 
Mediji o tebi dosta pišu, intervjui i promocije su sastavni dio tvog posla. Kako stojiš s time? Jesi li se naviknula?

U Hrvatskoj, ako nisi na televiziji, nisi ni popularan. Tako da ja svoj život živim mirno. Intervjui su sastavni dio posla i ako su dobri novinari onda je i gušt.
 
Tihana Lazovic
S aspekta glumice, voliš li više film ili kazalište?

Jedno ne isključuje drugo. Kombinacija jednog i drugog je idealna.
 
Jesi li već isplanirala što ćeš nositi u Cannesu, imaš li styling? Ako ne, u čemu se vidiš?

Nosim Lokomotivu. Lana i Luka su super ljudi i odlični dizajneri. Najviše odgovaraju mom stilu.

Kakav je tvoj stav prema uslugama stilista? Bi li ih koristila nekad u budućnosti?

Zasad sam sam svoj majstor, a ako se pogubim razmislit ću o stilistima.
 
Tihana Lazovic 
Što za tebe predstavlja moda? Je li ti bitna i kako bi opisala svoj stil?

Volim se lijepo obući i najčešće se oblačim kako se osjećam. Uglavnom sam šarena. O modi kao takvoj ne razmišljam, nosim ono što mi se sviđa bez obzira na marke ili trendove.

Gdje najčešće šopingiraš i koji je tvoj najbolji ulov?

Šopingiram gdje stignem i kad stignem. Najviše imam hulahopki. Mislim da ne prođe dan da ne kupim neke. Žute, zelene, plave, ove, one...
 
Tihana Lazovic 
 
Matea Martek
Foto: Tihana Lazović
Objavljeno: 01.05.2015. u 02:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p