LIFESTYLE

Selfie opasan po život?

Nezgode na svakom koraku

selfie 
Jeste li se ikada našli u situaciji gdje panično počinjete lamatati rukama i nogama pokušavajući što prije izaći iz mora jer ste krajičkom oka na dnu ugledali nešto čudnovato i vrlo sumnjivo, a svi jako dobro znamo kako su Ralje završile? 

E pa čini se kako napad morskog psa ipak nije toliko strašan, barem ne u usporedbi s voljenim selfiejem. Kako izvještava Conde Nast Traveler, usprkos ljetu koje je obilovalo napadima notorne životinje, više su smrti uzrokovali upravo selfieji. Broj umrlih od napada morskih pasa je osam, dok su smrti uzrokovane nezgodama pri okidanju fotografija na diskutabilnim mjestima zaokružene na deset. Naravno, brojka varira, no ne u korist selfieja. Nezgoda pri fotografiranju je bilo mnogo više, a one se najčešće događaju pri padovima s mostova, eksplozijama, napadima bizona i inog, a dokaz kako je problem ozbiljan jest činjenica da je EU predložila kriminalizaciju pojedinih vrsta selfieja, posebice onih na Eiffelovom tornju i rimskoj Fontani di Trevi. Nezgode po selfiejima su vrlo česte i u Rusiji gdje se moralo izdati upozorenje kako je okidanje vlastite fotografije za vrijeme držanja pištolja uperenog u glavu opasno. Doista?

Bez obzira na sav napredak čovječanstva, čini se kako nam je ljudska glupost i dalje najveći neprijatelj. No nije zgorega ni konstatirati kako je možda samo riječ o novoj eri prirodne selekcije na koju se valja priviknuti.
 
 
 
M.M.
Foto: W Magazine
Objavljeno: 23.09.2015. u 11:15
Tagovi: fotografija, selfie

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p