LIFESTYLE

Pogledajte senzacionalnu Cate Blanchett u 'Manifestu'

Glumica u 13 različitih uloga 
manifesto
''D
a se na polju umjetnosti dodjeljuju Oscari, Cate Blanchett bi ga trebala dobiti za svoj niz ostvarenih uloga u Manifestu'', riječi su ovo kojima je The New York Times popratio Manifesto, djelo njemačkog umjetnika i redatelja Juliana Rosefeldta o kojem se ne prestaje pričati.


Manifesto je svoju premijeru imao 2015. godine u New Yorku, gdje je prikazivan u obliku umjetničke instalacije na velikim ekranima, a moglo ga se pogledati i u berlinskom Museum für Gegenwart i australskom Centre for the Moving Image, a sada je zakazana i filmska premijera koja će se dogoditi na Sundanceu, 23. siječnja.

Ovom, prvotno umjetničkom instalacijom, ionako veličanstvena Cate Blanchett podigla je ljesticu još više te utjelovila 13 različitih karaktera popraćenih manifestima nekih od najvećih umjetničkih pokreta 20. st. Cate tako u ulozi beskućnika, ruske koreografkinje, učiteljice, punkerice, znanstvenice, radnice u tvornici ili pak lutkara izgovara riječi Andréa Bretona, Sol LeWitta, Claesa Oldenburga, Larsa Von Triera, Jima Jarmuscha i inih. Sve je ovo popraćeno bogatom produkcijom, a umjetnički su manifesti iz različitih era smješteni u suvremene okolnosti, čime su spojena dva naizgled nespojiva svijeta. Istovremeno, publika je dobila jedan zaista impresivan komad o kojem kritičar imaju isključivo riječi hvale. Trailer za nadolazeći 90-minutni film pogledajte u nastavku.



M.M.
Foto: YouTube
Objavljeno: 13.01.2017. u 11:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p