LIFESTYLE

Serija fotografija kao oda uličnim prodavačima

Živopisni totemi u službi kritike društva
Alain Delorme
Živopisne ulice Šangaja i mnogobrojni ulični prodavači koji ih svakodnevno ispunjavaju pokušavajući zaraditi za život poslužili su kao inspiracija fotografu Alainu Delormeu za seriju imena Totems. Vibrantna oda ovim predanim ljudima ujedno nudi zanimljiv pogled u kinesko društvo, ali i u našu opsesiju kupovanjem.

Brda načinjena od boca, guma, raznih vreća, pa i cvijeća totemi su, kako ih je nazvao francuski fotograf, modernog doba. Potpomognut Photoshopom, Alain Delorme je kreirao vizuale te je pretvorio obične ljude u junake ulica, ali i u glasnike današnje konzumerističke kulture te neravnomjerne svjetske raspodjele bogatstva. Aludirajući na oznaku Made in China, fotografijama je prikazao moderno ropstvo i našu opsesiju kupovanjem.  

Serija fotografija je nastajala u periodu od 2009. do 2011., kada je fotograf boravio u Šangaju te je uslikao ukupno 6 tisuća fotografija. Naposljetku je probrao njih 18 i uz pomoć Photoshopa je pojačao boje, kao i teret na leđima, kolima i biciklima prodavača ne bi li naglasio konstantnu ekspanziju urbanih sredina. 

Alain Delorme
Alain Delorme
Alain Delorme
Alain Delorme
Alain Delorme
Alain Delorme
Alain Delorme
Alain Delorme
Alain Delorme
Alain Delorme
M.M.
Foto: alaindelorme.com
Objavljeno: 21.04.2017. u 15:49
Tagovi: fotografija

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p