KULTURA

Serija o najomraženijem čovjeku na Internetu nešto je što morate pogledati!

Šokantna serija koja će vas prikovati za male ekrane
Omiljeni streamer Netflix nedavno je postigao značajan uspjeh s nevjerojatno šokantnim dokumentarnim serijama od kojih se svakako izdvajaju “The Tinder Swindler” i “Our Father”. Sada se ovom popisu najpopularnijih ekranizacija pridružio i najnoviji naslov “The Most Hated Man on the Internet” koji je u kratko vrijeme postao jedan od najgledanijih!

Najomraženiji čovjek na Internetu” prati priču muškarca zvanog Moore koji se 2010-ih proslavio javno uživajući u svom imidžu lošeg dečka koji je objavljivao eksplicitne fotografije žena bez njihova dopuštenja. Sve objave su pritom bile povezane s Facebookom i drugim osobnim računima te su znatno pogoršale maltretiranje i zlostavljanje žrtvi, potičući sljedbenike stranice da se rugaju i ismijavaju objavljenom sadržaju. Ovom stravičnom cyber bulingu na kraj je odlučila stati Charlotte Laws, žena čija je kćer Kayle postala jednom od žrtvi, a koja je kontaktirala druge osobe kako bi pronašla cijelu mrežu zločina i stala na put jednom od najvećih prevaranata u doba interneta koji je uništio živote stotine ljudi, pretežito žena.


Ova mini serija obogaćena je svjedočanstvima mnogih ljudi čija je privatnost narušena, a pojavljuju se i službenici koji su naoružani hakiranim fotografijama na koncu i podigli optužbe protiv Moorea. Producenti su gledateljima približili fotografije uz pomoć sudionika na web stranici za odrasle koji su im pomogli ilustrirati i dočarati nametljivost i eksplicitnost fotografija. Ova stravična priča prvenstveno odjekuje kao veliko upozorenje o internetskom trolanju koje itekako može preokrenuti nečiji život u samo nekoliko trenutaka! Više informacija saznajte u traileru:

Foto: Youtube, imDB
Objavljeno: 02.08.2022. u 10:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p