LIFESTYLE

Šešir u slici

Izložba Staše Čimbur

U Europskom domu od 27. listopada do 16. studenog možete pogledati izložbu naziva "Šešir u slici" primijenjene umjetnice modnog pribora Staše Čimbur.

"Tisak na platnu je baziran na elementima preuzetim iz fotografije. Na taj se način tvori slikarska površina, koja na ikonografskoj razini reprezentira predmete modnog pribora, dok je crtež sazdan radom igle i konca. Ovaj ciklus radova slavi putenost ženskog tijela, predstavljenog simbolima taktilnog - prsti i ruke, vizualnog - oči i gustativnog karaktera - usnice i usta . Poticaj za ovaj niz radova predstavlja znameniti refren pjesme See Me, Feel Me, Touch Me grupe The Who, koji na izvjesni način sugerira komunikacijske i konzumacijske aspekte naše egzistencije." poručila je umjetnica.

Staša Čimbur stvara šešire i nosive objekte za glavu i tijelo, torbe i spremnike, suncobrane, šalove, tisak na tekstilu, te objekte i assemblage za interijer u širokom spektru materijala i tehnika. Do sada je izlagala na više od 90 izložbi, imala je performance i modne revije u muzejima, galerijama i kulturnim centrima u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Austriji, Belgiji, Njemačkoj, Srbiji, Izraelu i Americi. Članica je HZSU-a, tekstilne sekcije ULUPUH-a, HDD-a  te  umjetničkih udruženja Nizozemske Haagse Kunstkring i Hat Platform. Njezini se objekti nalaze, uz privatne kolekcije,  u muzejima, galerijama i institucijama diljem Europe te u Hrvatskom narodnom kazalištu i Muzeju za umjetnost i obrt  u Zagrebu.

Ana Bacinger

Objavljeno: 27.10.2009. u 20:33
Tagovi: izložba

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p