FILM I TEATAR

10 sjajnih Netflixovih dokumentarnih serija na koje smo se navukli

Ili tek budemo
hrana
Nemali broj puta smo spomenuli kako nam je Netflix posebno drag zbog gomile dokumentarnih filmova, pa i serija koje skriva u svojoj ponudi. Element realnosti u dokumentarnom žanru kroz koji obožavamo učiti često nam upravo dokumentarne serije stavlja među favorite, stoga nas bogata Netflixova aktualna ponuda iznimno veseli.

Nedavno je tako na popularnoj streaming platformi najavljen nastavak hvaljene (i nominirane za Emmy) serije Chef's Table, ovoga puta fokusirane na svijet slastičarstva. Nove epizode će nas upoznati s renomiranim svjetskim slastičarima, dok serija Ugly Delicious koju predvodi celebrity chef David Chang spaja putovanja, kuhanje i povijest. Svaka dinamična epizoda tematizira jedno jelo ili pak koncept te istražuje kako se ono radi u različitim regijama i kako se razvijalo tijekom vremena. Tu je i humoristična serija Nailed It, u kojoj „obični“ ljudi pokušavaju rekreirati fantastične slastice i gastro specijalitete.

Noviji na listi dokumentarnih serija je i Rapture, koji iz epizode u epizodu donosi priče o hip-hop umjetnicima te njihove priče o uspjehu i utjecaju na kulturu, a tu je i već poznata serija Abstract, o kojoj smo vam već pisali, a koja ulazi „u umove iznimnih dizajnera i vizionara“ kroz različite dizajnerske discipline. Opuštajuća i šarmantna, ispunjena vintage automobilima, kavom i smijehom jest Comedians in Cars Getting Coffee koju predvodi Jerry Seinfeld, dok će ljubitelji dizajna voljeti i The World's Most Extraordinary Homes u kojoj nas poznati arhitekt Piers Taylor i glumica Caroline Quentin odvode u razne dijelove svijeta otkrivajući neobične primjerke arhitekture. Uz Rotten i Dirty Money, poželimo li to, ovi nas naslovi mogu zabavljati (i učiti) sve do sljedeće zime. 

Chef's Table Pastry

Ugly Delicious

Nailed It

Rapture

Abstract

Comedians in Cars Getting Coffee

The World's Most Extraordinary Homes

Dirty Money

Rotten

Drug Lords

Foto: Unsplash
Objavljeno: 26.03.2018. u 16:08

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p