LIFESTYLE

Slatki životni trenuci uhvaćeni u Insta kvadratićima

Blictagram: @pannoniandust
@pannoniandust 
Znate one male slatke trenutke koji nam određuju ton dana, stavljaju osmijeh na lice, opominju nas i podsjećaju na to koliko smo zapravo sretni, baš takvi kakvi jesmo? Trenuci u kojima glazba gađa ravno u dušu, zvuk otvaranja boce vina evocira onu divnu ljetnu večer, a nova stranica knjige vraća životnu energiju? Znate? E baš takve trenutke u svojim Insta kvadratićima hvata Mila Pejić, fotografkinja iz Novog Sada i naš kolovoški Insta crush.

Djevojka je to koju putem njenog profila @pannoniandust zavolite toliko da joj poželite biti prijateljicom u stvarnom životu. Poželite s njom ispijati do dugo u noć sve te čaše vina, filozofirati o bitku i bivšem dečku, ocjenjivati kave i kroasane u Parizu, slušati Balaševića te joj koji put pomoći u pravljenju večere. Da, žene smo i obožavamo inspirativne profile virtualnih nam srodnih duša koji nas podsjećaju na sve ono što nam život čini slađim. Trebamo li izdvojiti samo jedan takav, koji bismo mogli pratiti zauvijek, @pannoniandust bi definitivno bio taj.
 
@pannoniandust 
Kada si se i kako zaljubila u Instagram, a kada i kako u fotografiju?

Svakako da je prije buknula ljubav između fotografije i mene. Fotografijom se bavim od srednje škole, kada je prostora za prezentaciju rada bilo poprilično malo. Prema Instagramu sam bila pomalo skeptična, jer je kvalitetnih domaćih profila bilo malo. No, danas, poslije dvije godine posjedovanja ove društvene mreže, mislim da svaki umjetnik uz malo izdvojenog vremena ima priliku da na veoma kvalitetan i kreativan način prezentira svoj rad, koji može popratiti stvarno veliki broj ljudi.

Tvoj Instagram profil u tri riječi!

Iskren, spontan, neusiljen.

Fotkaš li mobitelom ili fotoaparatom za svoj Insta profil i koristiš li neke dodatne gadgete?

Ne opterećujem se previše kvalitetom fotografije za Instagram. Gledam da uvijek kada napustim kuću uz sebe imam nešto što može zabilježiti trenutak i emociju koju osjećam. Da li će to biti telefon, mali digitalni aparat, analogni ili dslr, potpuno je nebitno. Naravno, ukoliko pak radim neki posao ‘pod punom ratnom opremom’ podijelit ću i takve fotografije no, stvarno nema ustaljenog pravila što se tiče opreme za svakodnevno instafotkanje.
  
@pannoniandust   @pannoniandust  @pannoniandust  
Najdraže aplikacije za uređivanje fotografija i najčešći filteri koje koristiš?

VSCO, A5/Analog i Hb2/Hypebeast.

Je li Instagram promijenio način na koji fotografiraš i/ili gledaš svijet oko sebe?

Ni najmanje. Na veliku sreću, mislim da su mnogobrojni talentirani fotografi i ljudi sa smislom za estetiku promijenili Instagram, a ne on njih. Ipak, Instagram te naprosto motivira da češće podijeliš trenutak fotografijom, za razliku od ostatka društvenih mreža i tu nailazimo na promjenu dosadašnje internet prakse.

Postoji li neki Instagram trend za koji si se zakačila i ima li neki koji ti je potpuno odbojan?

Nisam sigurna da li je trend ili blago patološko stanje, ali volim podijeliti fotografiju u trenutku kada je nastala, uz riječ, dvije u opisu koje će me podsjećati na trenutak u kojem je fotografija napravljena. Ne vidim poantu objavljivanja starih fotografija ukoliko nije u pitanju teški oblik nostalgije. Što se odbojnosti tiče, trudim se, inače u životu, pa i na Instagramu da ne gledam, ne pratim i ne primijećujem ono što mi se stopostotno ne sviđa.
  
@pannoniandust   @pannoniandust   
@pannoniandust  
@pannoniandust
 
@pannoniandust   
Što prvo gledaš na tuđim Instagramima i što je ono što te natjera da stisneš 'follow'?

Volim kada profil ima svoj 'identitet' jer to najbolje prezentira osobe koje pratim. Volim spontane objave estetski lijepih fotografija, smiješne opise, harmoniju boja. Volim kada se život prezentira onakvim kakav jest, uz tu trunku uljepšavanja koju nam fotografija omogućava. Ne volim patetiku i otvoreno serviranje osobnih i intimnih stvari putem ovog medija.

Tri omiljena Instagram profila koja pratiš?

petit_diable_noir (Ana Nikolić), pierrot_le_fou_ (Tijana Hajduković) i johnny_j_bravo (Jelena Radovanović)

Da tvoj Insta profil ima soundtrack, sviralo bi...

Paco de Lucia - Entre dos aguas.

Koja ti je najdraža fotografija s tvog Insta profila i zašto?

Najjači, topli zgrljaj s mojim psom Vaskom pred moj odlazak na putovanje. Teško mi je riječima opisati tu emociju, samo ću reći da je došlo vrijeme da joj se vadi putovnica.
 
pannoniandust 
@pannoniandust  
@pannoniandust  
@pannoniandust  
@pannoniandust  
@pannoniandust  
@pannoniandust  
@pannoniandust  
@pannoniandust
 
Matea Martek
Foto: Mila Pejić
Objavljeno: 12.08.2016. u 13:32

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p