LIFESTYLE

Sljedeća dva tjedna Zagreb je posvećen fotografiji

Predstavljen je bogat program 6. Organa Vida
 
Za dva dana Zagreb će po šesti put postati epicentar fotografije. Naime, od 26. rujna do 10. listopada na osam festivalskih lokacija održavat će se izložbe, paneli, predavanja, razgovori s umjetnicima i radionice te ostale popratne manifestacije Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida.

Najveći domaći festival za suvremenu, dokumentarno – umjetničku fotografiju predstavio je svoje najambicioznije izdanje do sada koje započinje u četvrtak, 25. rujna, izložbom Borka Vukosava u Kuli Lotrščak, dok će službeni početak festivala u Laubi uslijediti u petak, 26. rujna, najvećom festivalskom izložbom Refleksije. Ona će biti otvorena za posjetitelje sve dane festivala, a publici će predstaviti cikluse desetero fotografa, finalista međunarodnog natječaja koje je međunarodni žiri izabrao među 200 prijavljenih fotografskih projekata i priča iz čak 34 zemlje svijeta. Oni su: Alvaro Deprit, Daesung Lee, Egor Rogalev, Lek Kiatsirikajorn, Guy Martin, Mitar Simikić, Prasiit Sthapit, Giovanni Cocco, Antoine Bruy i Danila Tkachenko.
 

Festival će se nastaviti svakodnevnim otvaranjem izložbi: Bojan Mrđenović u samoborskoj Galeriji Lang, Deep Sleep kolektiv u novootvorenoj Galeriji 512 u KICU, te IMPROVE kolektiv u Galeriji Greta dok će se stručno-teorijski program odvijati u Laubi, na Akademiji dramskih umjetnosti i u prostoru Aplauz produkcije kulture (kino Mosor).

Popratni program u kojem će posjetitelji moći i sami sudjelovati između ostalog donosi i predavanje Emme Bowkett, urednice fotografije u časopisu Financial Times Weekend Magazine i Corinne Noordenbos, pročelnice katedre za fotografiju na Haškoj Kraljevskog Akademiji, te panele posvećene uređivačkim politikama, proširenoj fotografiji i arhivima.
 
 
Novitet je i filmski program u sklopu kojeg je organizirana hrvatska premijera američkog dokumentarnog filma O Susan Sontag, jednoj od najznačajnijih imena američke i svjetske intelektualne scene. Film će se dva puta prikazati u Dokukinu u Zagreb i to u subotu, 27.rujna u 20 sati te u subotu 4. listopada u 21 sat.
  
Ulaznica za izložbu Refleksije koja uključuje i ulaz na ostala festivalska događanja u Laubi iznosi 25 kuna, 15 kuna za umirovljenike te 10 kuna za studente, dok je cijena ulaznice za film O Susan Sontag 20 kuna. Ulaz na sve druge programe je slobodan.
 
M.M.
 
photos: Organ Vida
 
Objavljeno: 24.09.2014. u 17:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p