KULTURA

Sofiju Vergaru uskoro gledamo u Netflixovoj mini seriji napravljenoj prema životu kolumbijske 'narkobosice'

Žena koja je izgradila jedan od najprofitabilnijih kartela u povijesti

Ako ste uzbuđeni oko noviteta na Netflixu, pronašli smo jedan na koji po svemu sudeći vrijedi obratiti pažnju. U glavnoj ulozi je Sofia Vergara, jedna od omiljenih komičarki koja je svima prirasla srcu ulogom Glorije u Modernoj obitelj, no ovoga puta gledamo je kao jednu od najozloglašenijih žena južnoameričkog narko miljea - Griseldu Blanco.

Nadolazeća serija inspirirana je Griseldom Blanco, ambicioznom Kolumbijkom za koju bismo mogli reći da je bila jako uspješna poslovna žena da njen posao nije bio vezan uz narko kartele. Nadimci 'Black Widow' i 'Cocaine Godmother' dovoljno govore sami za sebe. Blanco je tijekom 70-ih i 80-ih bila jedna od ključnih figura u trgovini drogom iz Kolumbije prema Miamiju, New Yorku i Kaliforniji. Neki izvori navode da je njezino poslovno carstvo u Americi mjesečno zarađivalo i do 80 milijuna dolara.

'Griselda' je zamišljena kao mini serija od šest epizoda u trajanju od sat vremena. Seriju su između ostalih kreirali i tvorci NARCOS-a Doug Miro i Carlo Bernard. Ova uzbudljiva akcijska, kriminalistička priča nastala prema istinitom događaju očekuje se u siječnju iduće godine.

Objavljeno: 18.09.2023. u 16:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p