KULTURA

Stigla je nova filmska adaptacija priče o Bostonskom davitelju s Keirom Knightley u glavnoj ulozi!

Priča o jezivom serijskom ubojici koja i danas ledi krv u žilama!

Bostonski davitelj je nova filmska adaptacija slučaja jednog od najpoznatijih serijskih ubojica koji je tijekom 60.-ih godina prošlog stoljeća silovao i ubio, odnosno zadavio niz žena. Čitav slučaj je jako dugo morio istraživače i policiju, a nakon toga ovaj užasan i intrigantan zločin postao je inspiracija mnogim filmašima i piscima kriminalističkih romana.

Najpoznatiji film koji se bazira na ovom slučaju je The Boston Strangler iz 1968. godine snimljen prema romanu Gerolda Franka, a sada imamo priliku gledati i novu adaptaciju s poznatom hollywoodskom glumicom u glavnoj ulozi. Priča o stvarnom Bostonskom davitelju ide otprilike ovako. Između 1962. i 1964. na području Bostona ubijeno je 13 žena u dobi od 19 do 85 godina. Većina njih je prije ubojstva bila seksualno zlostavljana, a potom zadavljena u vlastitim stanovima. To što su se ubojstva dogodila u domovima žrtava bez ikakvih naznaka nasilnog ulaska jako je otežalo istragu. Neko vrijeme se vjerovalo da su zločini nepovezani i da se radi o više počinitelja. Slučaj je riješen nakon što su zločini pripisani Albertu DeSalvu na temelju njegovog priznanja tijekom suđenja za potpuno drugi zločin. Kasnije je DNK analiza povezala DeSalvu s posljednjom trinaestom žrtvom, ipak zbog nedostatka dokaza još uvijek se možemo pitati je li pravi ubojica zaista uhvaćen.

Gdje pogledati?

Režiju novog Bostonskog davitelja potpisuje Matt Ruskin, dok je producent na ovom projektu bio slavni Ridley Scott. Ulogu glavne glumice koja je utjelovila novinarku Lorettu McLaughlin koja je prvi put objavila priču i pokrenula rješavanje slučaja, utjelovila je Keira Knightley. Bostonski davitelje je zasigurno idealan izbor za sve koji uživaju u kriminalističkom žanru, posebno kada se radi o stvarnim slučajevima. Ovu novu adaptaciju priče koja i dalje ledi krv u žilama možete pogledati od petka na streaming servisu Hulu.

Foto: Instagram
Objavljeno: 20.03.2023. u 11:46
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p