KULTURA

Stiže novi album Davida Bowieja?

'Blackstar' najavljen za siječanj 2016.
david bowie 
 
Legendarni britanski glazbenik, rock'n'roll zvijezda, ali i sjajan glumac David Bowie uskoro bi mogao obradovati svoje fanove novim albumom Blackstar, najavljenim za siječanj 2016. godine.

Kako je priopćio magazin Times, album Blackstar koji će se sastojati od sedam traka u prodaju bi trebao izaći 8. siječnja 2016. godine, a opisan je kao miks dugih jazzy stvari i atmosferičnog beata tipičnog za njemački Kraftwerk sedamdesetih godina. Najavljuje se i to kako bi novi album mogao biti i dosad najčudnije glazbeno ostvarenje velikog Bowieja. Najavni singl Blackstar svoju bi premijeru trebao doživjeti 17. prosinca ove godine, a u njemu se miješaju elektronski i soul elementi te gregorijanski napjevi. Zanimljivo je i to kako je album snimljen u njujorškom Magic Shop studiju, i to s lokalnim jazz glazbenicima.

Službenih priopćenja vezanih za album još uvijek nema, pa jedino što možemo jest nadati se da su ove informacije točne te vrijeme kratiti minijaturnom najavom albuma u obliku izdanja za triler Last Panthers, koje je dalo naslutiti što nas čeka na novom albumu.
  

M.M.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 26.10.2015. u 11:55
Tagovi: glazba, David Bowie

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p