KULTURA

Što ima na ZagrebDoxu?

Čak 5 hrvatskih premijera!

Četvrtak na ZagrebDoxu donosi čak pet hrvatskih premijera: po prvi puta javnosti će biti prikazani novi filmovi domaćih filmaša Gorana Devića ('Poplava') i Vanje Sviličić ('Jesam li sretna?'), film 'Magnet' bosanskohercegovačkog autora Namika Kabila, 'Nekoć braća' koji propituje odnos Vlade Divca i pokojnog Dražena Petrovića te dokumentarni uratci učenika vukovarskih srednjih škola. 

          

Najviše zanimanja izazvao je film 'Nekoć braća' koji se bavi prijateljstvom i odnosom dvaju košarkaških velikana iz NBA lige, Dražena Petrovića i Vlade Divca. Snimljen u produkciji NBA Entertainmenta i režiji američkog autora Michaela Tolajiana, film prikazuje karijere nikad prežaljenog hrvatskog košarkaša i slavnog srpskog igrača te preispituje njihov odnos koji je, učvršćen igranjem za jugoslavensku reprezentaciju i imigrantskim iskustvom u Americi, narušio rat.

Zbog velikog interesa, film će biti prikazan u dodatnom terminu: osim projekcije u 22 sata u dvorani broj 4, film će biti prikazan u 23 sata u dvorani broj 3. 

Objavljeno: 03.03.2011. u 13:57
Tagovi: ZagrebDox

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p