KULTURA

Što smo u 2016. najviše tražili na Googleu?

Koji su nas pojmovi iz pop kulture najviše intrigirali?

google
 
Prvi je dan ljeta, sunce nas službeno najduže časti svojim prisustvom i pola je 2016. godine iza nas. Zastrašujuće, no istinito. Iza nas su i tragedije, neki zabavni momenti i razna ostvarenja, koja je, s pažnjom kirurga na operaciji, zabilježio i dobar stari Google.

Što nas to sve zanima toliko da krenemo istraživati na najpopularnijoj internet tražilici uvijek je zabavno doznati retrospektivno i ne može se poreći kako su rezultati svojevrsni uvid u globalno stanje uma, no ponajviše u aktualne trendove. Prva polovica 2016. godine nije iznimka i sa sobom je donijela neke očekivane, ali i neke neočekivane rezultate.

Godinu smo tako započeli s velikim gubitkom, pa je tako i najviše traženi pojam u siječnju bio David Bowie. Smrt legende izazvala je neviđenu tugu, nakon čega je uslijedio još jedan šok. Svijet je napustio i Alan Rickman, popularni profesor Severus Snape iz Harryja Pottera, što ga je učinilo još jednim guglanim pojmom u prvom mjesecu 2016. Nadalje, film koji je izazvao najviše zanimanja, ako je suditi prema algoritmima najpopularnije internet tražilice, jest The Revenant. Ovo nipošto nije iznenađenje s obzirom na to da je cijeli svijet slavio s Leonardom i njegovim napokon stečenim Oscarom. Narednih mjeseci većina je htjela doznati i sve o filmu Deadpool, posljedično i o glavnom junaku Ryanu Reynoldsu.
 
google 
Jedna od najvećih glazbenih zvijezda današnjice u veljači je likovala, jer je ovaj mjesec dominirala na Googleu. S neočekivanim singlom Formation te nastupom na Super Bowlu, ime Beyoncé bilo je najviše puta utipkano u tražilicu, no daleko nije bio ni Kanye West sa svojim misterioznim albumom koji je mnoge ostavio zbunjenima. Taylor Swift i Calvin Harris su sa svojim tropskim godišnjim odmorom pomeli Google u ožujku, a zanimljivo je kako do veze s Taylor Calvin, pravog imena Adam Wiles, nije bio ni blizu toliko popularan, barem kad je riječ o Google tražilici. U travnju je svijet oplakivao još jedan golemi talent i bjesomučno tražio sve povezano s legendarnim Princeom, dok je ostatak mjeseca bio ponovno u znaku Beyoncé, Lemonade i Becky, odnosno Rachel Roy. Očekivano ili ne, limunada je krajem travnja bila i najtraženije piće na Googleu.
 
Svibanj je na internet pladnju donio bračne razmirice i potencijalno obiteljsko nasilje Amber Heard i Johnnyja Deppa, stoga je svijet htio doznati baš sve detalje o razvodu. Prvu polovicu aktualne godine obilježila je drama u zoološkom vrtu u Cincinnatiju gdje je gorila ubijena nakon situacije s četverogodišnjim dječakom, što je izazvalo brojne polemike na društvenim mrežama.
 
google

M.M.
Foto: YouTube, arhiva FASHION.HR-a

Objavljeno: 21.06.2016. u 10:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p