LIFESTYLE

Sve izložbe koje morate posjetiti do kraja ožujka

Kulturni vodič by FASHION.HR
Igor Taritaš
Prve su vam proljetne zrake sunca vratile životnu energiju i teško se zadržavate unutar svoja četiri zida? Tada imate sreće jer, u slučaju da se nalazite u Zagrebu, na izbor imate pregršt izlika da vrijeme nakon posla ili prozračne vikende provedete van doma.

Zanimljive su izložbe okupirale gotovo svaku zagrebačku galeriju i samo je na vama kojim ćete redom krenuti. Naš prijedlog je da za početak svakako svratite, ako već niste, u Hrvatsko društvo likovnih umjetnika gdje još uvijek možete pogledati izložbu Malkovich, Malkovich, Malkovich: Hommage fotografskim majstorima. Fotografski je ovo projekt nastao kao rezultat suradnje američkog fotografa Sandra Millera te glumca Johna Malkovicha, koji reinterpretira ikonične fotografija nastale kroz povijest, imitirajući tehnike i fotografsku opremu kojom je izvorna fotografija nastala. Izložbu možete pogledati do 9. veljače.

igor taritaš
U Domu HDLU - Meštrovićev paviljon, u Galeriji Prsten, u četvrtak 16. ožujka 2017. u 19 sati četvero mladih autora otvara svoje samostalne izložbe. Oni su Maja Rožman koja otvara izložbu A Canvas is Never Empty u Galeriji PM (Galerija Proširenih medija), koja se bavi mijenjanjem tradicionalnog shvaćanja grafičkog medija u kontekstu multimedijalnog umjetničkog izražavanja, Iva Habus koja se predstavlja svojim diplomskim radom Machina u kojem se bavi istraživanjem suodnosa čovjeka i stroja, a Radovan Kunić otvara izložbu Prikupljanje vremena. Iluzija realnog prostora ime je izložbe Igora Taritaša kojom umjetnik 'razigrava našu percepciju prostora probijajući istovremeno galerijski zid te rastvarajući četvrti zid uvodeći nas na scenu prepuštenu igri promatrača'.

iva habus
Nadalje, još nekoliko dana, točnije do 19. ožujka traje izložba Ivana Krstulovića - Svijet ''Mrtvih priroda" u Studiju Josip Račić (Margaretska 3), a u zagrebačkoj Galeriji Močvara 20. ožujka u 20 sati se otvara ciklus posvećen umjetnosti zvuka, odnosno instalacija Time Displacement / Chemobrionic Garden, koja će se moći pogledati do 22. ožujka u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo.

radovan kunić
Nalazite li se pak u Splitu, dobro je znati kako je Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split u Salonu Galić (Marmontova 3) otvorila izložbu hrvatskog slikara Stipana Tadića, pod nazivom Biciklistički dnevnik. Izložba jednog od najtalentiranijih domaćih slikara mlađe generacije otvorena je do 22. ožujka 2017.

Sam kraj ožujka rezervirajte za Galeriju Klovićevi dvori gdje se 28. ožujka otvara samostalna izložba slikara i scenografa, televizijskog, filmskog i kazališnog redatelja, pisca proznih i dramskih tekstova, te scenarista i kolumnista Željka Senečića. Izložbom će se obilježiti i podsjetiti na 60 godina autorove kontinuirane izlagačke djelatnosti, a otvorena je do 14. svibnja 2017.

stipan tadic
Foto: PR
Objavljeno: 14.03.2017. u 12:58
Tagovi: Umjetnost, kultura

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p