KULTURA

Sve serije s kojima možete začiniti lipanj

TV preporuka by FASHION.HR

skam
Baš kad smo pomislili kako smo pogledali sve moguće serije, malo kopanja internetom nas je dovelo do zaključka kako nam dosadno zasigurno neće biti narednih lijenih večeri. Serija, naime, ne manjka, i to na svim relevantnim TV i online kanalima, a tematski će zadovoljiti mnoge apetite.

Osim što nadoknađujemo propušteno (čitajte: duboko smo se i bespovratno zakačili na Skam), inspiriramo se i divimo genijalcima iz domene dizajna, koje toplo poslijepodne ćemo zasigurno utopiti u eskapističkim užicima humorističnih, no pametnih i relevantnih serija.

Skam

Ako dosad niste uspjeli pogledati hvaljenu norvešku seriju Skam, a nekoć ste obožavali Skinse, preporučujemo da propušteno nadoknadite što prije. Iako bi vas zaplašiti mogla riječ "tinejdžeri" u opisu radnje, ne brinite, ovdje nije riječ o tipičnim i najčešće ispraznim dogodovštinama američkih tinejdžera. Ekipa Skama je realistična, atmosfera je pomalo mračna, a serija nastoji brisati granice između realityja i serijala tako što likovi imaju prave Instagram profile, glumci i autorski tim ne daje intervjue kako bi zadržali misterioznost, a na web stranici serije se usporedno s radnjom objavljuju dopisivanja između likova i slično. Ako još uvijek niste sigurni biste li je gledali, valja spomenuti kako su kritičari seriju obasuli epitetima i prozvali revolucionarnom ponajprije zbog realističnog portretiranja današnjih tinejdžera. Epizode traju svega 20-ak minuta, dok svaka sezona Skama prati drugog đaka škole Hartvig Nissen u Oslu, pa tako u aktualnoj četvrtoj i posljednjoj sezoni pratimo mladu muslimanku Sanu.

3%

Volite li distopijsku budućnost i SF, 3% je serija za vas. Još jedan sjajan Netflixov serijal (i prvi brazilski) donosi mračnu priču o svijetu podijeljenom na Offshore i Inland, odnosno svijet rezerviran za bogate i ostatak koji pokušava preživjeti. Poveznica između ta dva svijeta je The Process kojem svi stanovnici Inlanda mogu pristupiti ne bi li stigli u Offshore i živjeli sretno i sigurno, no samo 3% kandidata to zaista i uspije. U svom ovom kaosu polako se uzdiže underground pokret otpora.

Abstract: The Art of Design

Ono što je Chef's Table ljubiteljima gastronomije, to je Abstract poklonicima dizajna. Ako je dokumentarni program ono zbog čega biste ostali budni i nakon ponoći radnog dana, tada morate pogledati Netflixovu seriju o osam genijalaca s područja dizajna i umjetnosti. Abstract: The Art of Design dokumentira u svakoj epizodi po jedinog masterminda i određeni projekt na kojem radi, pa tako možemo gledati kako teče kreativni proces Es Devlin, osobe zaslužne za, između ostalog, konstrukciju Formation World Tour Beyonce, kao i onaj Tinker Hatfield, poznatog dizajnera u Nikeu.

Claws

S početkom lipnja počinje se emitirati serija Claws o grupi osebujnih žena koje rade u salonu za nokte na Floridi i osim što nokte svojih klijentica pretvaraju u mala umjetnička djela, tu i tamo sa strane peru novac. Djelomično drama, djelomično humoristična serija, Claws naglasak stavlja na žene koje stoje jedna uz drugu, zajedno grabe na putu ka uspjehu i pritom im je odobravanje muškaraca potrebno koliko je crnog pod jarko crvenim lakom obojenim noktom.

Master of None

Topla, aktualna i nedvojbeno šarmantna serija Master of None prati tridesetogodišnjeg Deva, glumca iz New Yorka koji ima poteškoća s odlukama. Aziz Ansari u glavnoj ulozi je genijalan, a tu su i NoÔl Wells, Eric Wareheim, Lena Waithe, Kelvin Yu i H. Jon Benjamin. U prvoj sezoni serije Deva kroz deset epizoda gledamo u New Yorku, a druga sezona koja se počela emitirati u svibnju ove godine na jednako topao način nas odvodi u Italiju. Naklonjeni kritičari i ogromna doza šarma predvođena glavnim glumcem razlozi su zbog kojih smo blago zaljubljeni u Master of None.

Zločinački umovi: Preko granica

Akcijska drama je vaš izbor? Tada vam pažnju skrećemo na Jacka Garreta i njegov međunarodni tim istražitelja koji putuju na Tajland kako bi istražili nestanak trojice američkih dobrovojaca koji su nestali na putu za Bangkok. Na zadatku se ponovo zbliže s bivšom kolegicom Clarom Seger koja im pomaže skupiti dokaze na brzinu prije nego ih oluja uništi. Zaplet je to prve epizode prve sezone spin offa globalno uspješnog serijala Zločinački umovi čija je prva sezona regionalnu premijeru doživjela na AXN Adriji 24. svibnja. Glavnu ulogu u serijalu tumači Gary Sinise, dok su ostale role podjeljene Alani De La Garzi, Danielu Henneyu,Tyleru Jamesu Williamsu i Annie Funke. U ovom izdanju popularne akcijske drame fokus je na posebnoj jedinici FBI-a koja je specijalizirana za rješavanje zločina van Amerike, kao i spašavanje svojih sugrađana koji se nađu u problemima. Na čelu tima je Jack Garrett, veteran s više od 20 godina službe. U njegovoj jedinici u Clara Seger, inteligentna i obrazovana antropologinja, Matthew Simmons, bivši ratni heroj i odličan profiler. Uz njih tu je i Russ Montgomery, briljantni analist koji se često pobrine za obitelji ljudi koji su nastradali u inozemstvu. Tim zaokružuje Mae Jarvis, neustrašiva doktorica.

M.M.
Foto: IMDb
Objavljeno: 30.05.2017. u 13:03
Tagovi: serije, serija, tv serija

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p