KULTURA

Svečano otvorena izložba Pavliš + Pavić 'Experimental View'

Fotografsko – stilistički projekt koji morate popratiti
Pavliš + Pavić
J
učer je u Galeriji Kranjčar svečano otvoren fotografsko – stilistički projekt Pavliš + Pavić Experimental View, koji se može pogledati sve do 2. ožujka 2017., što svakako toplo preporučamo.


Fotograf Ivan Pavliš i modna stilistica Ivana Pavić ovim su projektom iskoristili slobodu umjetnosti kao najintenzivniju formu individualizma. Autori su pokušali pomaknuti komercijalan pristup modi – s kojim se svakodnevno susreću – te riskirati drugačijim pristupom unutar područja modne fotografije. Serija crno-bijelih fotografija velikog formata prikazuje moćnu sinergiju fotografskih elemenata sa stilističkim formama tekstura i volumena.

Ivana Pavić i Ivan Pavliš

Ivana Pavić i Ivan Pavliš

Korištenjem fotografije kao medija kojim će prezentirati svoje ideje, na promatrača se prenosi određena doza sirovosti te nepoznate i hladne eksperimentalnosti. Svaka fotografija nosi tenziju svjetla i tame te dinamike i statike, uz stalno prisutnu napetost između modela i fotografa, prenoseći je i na njezina promatrača. Fotografije su nastajale tijekom zadnjih godinu i pol dana stvaralaštva mladih autora.

Ivana Pavić i Ivan Pavliš
Foto: Ivana Kaurloto
Objavljeno: 28.02.2017. u 09:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p