KULTURA

Svijet je ostao bez velikog talenta. Preminuo Anthony Bourdain.

Čovjek koji je gledatelje CNN-a poveo na put oko svijeta

Nadareni američki pripovjedač, gastro putopisac, proslavljeni chef i televizijsko lice CNN-a, Anthony Bourdain, koji je svojim reportažama proveo gledatelje kroz gotovo svaki kutak svijeta, preminuo je u 62. godini života. Pronađen je danas u svojoj hotelskoj sobi u Francuskoj, a televizijska kuća CNN za koju Bourdain radi seriju 'Parts Unknown', potvrdila je vijest kako je razlog smrti samoubojstvo.

Bourdain je svoju karijeru započeo u kuhinji no, nakon što mu je 1999. u New Yorkeru objavljen članak "Don’t Eat Before Reading This", karijeru renomiranog kuhara zamijenio je televizijom radeći na showovima: "Cook’s Tour" i "Anthony Bourdain: No Reservations". "No Reservations" je nagrađen s dvije nagrade Emmy i više od 10 nominacija. Osim što je poznat po televizijskim emisijama, Bourdain je i proslavljeni pisac čiju je međunarodnu medijsku karijeru lansirala knjiga "Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly" koja je izdana 2000. godine. Tijekom rada na seriji "No Reservations" posjetio i Hrvatsku te je na obali snimio treću epizodu osme sezone te super popularne serije.

Kao avanturist i hedonist, a moglo bi se reći i ekscentrik, Bourdain je tijekom svog života i briljantne karijere uvijek bio sklon gledati na stvari iz drugačijeg kuta, pun znatiželje koja ga je gurala naprijed, a što mu je na koncu i zagarantiralo toliku popularnost među gledateljima i čitateljima. Sve što je radio, Anthony je radio fantastično i baš mu je sve čega se primilo išlo od ruke. Njegova iznenadna tragična smrt potresla je mnoge i izazvala salvu reakcija na društvenim mrežama. Svijet je izgubio još jedan veliki talent.

Foto: Getty Images
Objavljeno: 08.06.2018. u 14:32

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p