KULTURA

Svjetski poznati novinar na TikToku je podijelio najveće zanimljvosti o Zagrebu: Ovo je jedini glavni grad na svijetu koji započinje slovom 'Z'

Paul Bradbury o Zagrebu
Nije nikakva tajna da je Zagreb jedan od onih glavnih gradova koji krije poseban, jedinstveni šarm. Upravo zato, naš Zagreb je nedavno postao predmet divljenja jednog od najpoznatijih engleskih novinara koji se doslovce zaljubio u Hrvatsku - Paula Bradburyja. Rođen u kišnom Manchesteru, Paul se prije više od 10 godina preselio na sunčani Hvar i od tada ne prestaje otkrivati čari naše prekrasne zemlje. Iako je proputovao čitav svijet, Paul tvrdi da Hrvati žive najbolji život, a zbog čega je cijeli svoj život preselio upravo u Lijepu Našu.

Paul je danas glavni urednik i vlasnik najvećeg novinskog portala o Hrvatskoj na engleskom jeziku, Total Croatia News (TCN skraćeno), koji je za čitatelje engleskog govornog područja postao glavni dnevni izvor informacija o politici, ekonomiji, životu, putovanjima i sportu u Hrvatskoj. Paul Bradbury dobio je i nekoliko međunarodnih nagrada za svoje zalaganje u promociji Hrvatske na međunarodnoj sceni, a među njima se posebno ističe nagrada za promociju Hvara i Splita putem web stranica Total Hvar i Total Split, kao i za promociju Adventa u Zagrebu. Nedavno je objavio video o Zagrebu u kojem je iznio 10 fascinantnih činjenica koje su ga osobno oduševile, a koje bi mogle iznenaditi i vas. Primjerice, vjerojatno niste znali da je Zagreb jedini glavni grad na svijetu koji počinje slovom 'Z', kao ni to da se Zagreb na karti nalazi zapadniji od Beča! 
 
Paul nas je još jednom podsjetio na ljepotu grada u kojemu živimo, kao i na to da je čitava Hrvatska prepuna iznenađujućih činjenica koje tek čekaju da ih netko otkrije. A zahvaljujući strastvenim promotorima poput Paula, svijet je na dobrom putu da bolje razumije i cijeni ljepotu, kulturu i povijest Zagreba, ali i cijele Hrvatske. Video otkrijte u nastavku članka:
Foto: Unsplash, TikTok, Instagram
Objavljeno: 17.09.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p