LIFESTYLE

Sziget festival 2009.

Još jedan festival na koji se definitivno isplati otići!
-->--> -->

Jedan od najvećih glazbenih događaja u ovom dijelu Europe, ove godine održat će se od 12. do 17. kolovoza, a svoj nastup na Obudai Islandu u Budimpešti do sada je potvrdilo više od pedeset izvođača.


Listu imena koja će nastupiti na Main Stageu predvode Faith No More, The Prodigy, Placebo, Maxďmo Park, The Offspring, Snow Patrol, Lily Allen , Bloc Party, Editors, Klaxons, The Ting Tings, Die Toten Hosen, Fatboy Slim, Manic Street Preachers, IAMX, Nouvelle Vague, Ska-P, Miss Platnum, Haydamaky, JET, Primal Scream, Pendulum, The Subways, Disco Ensemble, Danko Jones...

World Music Stage ugostit će između ostalih i bend koji je prije nekoliko godina napunio i oduševio zagrebački Pauk, bend Calexico i kubanski ansambl Buena Vista Social Club koji su raspalili pulsku Arenu!

Cijena festivalske ulaznice koja omogućuje i kampiranje iznosi 180 eura, a ulaznica bez kampa iznosi 150 eura. Naravno da postoje i dnevne ulaznice po cijeni od 40 eura. Više o cijelom festivalu možete saznati na službenoj stranici festivala www.szigetfestival.com.

 

Posljednji Sziget festival bio je najveći do sada, ako je suditi prema brojkama.  Po njima, Sziget je posjetilo ukupno 385.000 posjetitelja, od toga samo 70.000 u subotu kada su na glavnoj pozornici kao headlineri nastupali REM, predvođeni Michaelom Stipeom. Ova godina također ima dobar line up koji prema riječima organizatora još nije zaključen pa se očekuje još zvučnih imena.  Sziget definitivno slovi kao jedan od najboljih glazbenih festivala i kao obavezna destinacija za kraj ljeta pa svima koji vole dobru glazbu i malo avanture savjetujemo pravac Budimpešte!

Ana Bacinger


 

 

 

Objavljeno: 21.06.2009. u 12:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p