KULTURA

T-mobile InMusic Festival

Tko? Gdje? Kada? I koliko sve to košta?

Depeche Mode je otkazao koncert i ne preostaje nam ništa drugo nego nastaviti sa životom, a sva sreća da je ove godine koncertna sezona kao iz snova, pa nema mjesta suzama, rezanju žila i inim aktivnostima. T-mobile InMusic Festival je najveći festival u Hrvatskoj, a istodobno okuplja nevjerojatan broj svjetskih imena, koja su za divno čudo, još uvijek aktualna i pobija teoriju o Lijepoj našoj kao destinaciji C kategorije, gdje dolaze zvijezde izblijeđenog sjaja. Od 24. do 26. lipnja zagrebački Jarun biti će domaćin Lily Allen, Kraftwerka, Franza Ferdinanda i mnogih drugih. Ako ste već kupili svoju ulaznicu, znači da ste prošli jeftinije jer organizatori koncerta su se vodili misli „što prije kupiš, manje platiš", tako da ako sada kupujete kartu za dva dana platit ćete je 450 kuna, a od 15. lipnja cijena će joj biti 500 kuna. Da ste kupili kartu u veljači iskeširali bi samo 350 kuna. Ove godine nastupaju Kraftwerk, Lily Allen, Moby, Franz Ferdinand, Yeah Yeah Yeahs i još 14 alternativnih bednova, dok će od domaćih bendova nastupiti Kawasaki 3p i KUD Idijoti.

Kraftwerk

Pioniri elektronske glazbe, bend koji gotovo četiri (!!!) desetljeća „razvaljuje" elektronsku scenu! Genijalni glazbeni inovatori iz njemačkog Düsseldorfa ostavili su utjecaj na svjetsku glazbu u jednakoj mjeri kao što su to učinili i Beatlesi, bez njih ne bi imali ni synth pop, ni techno, niti pop u obliku u kakvom ga poznajemo. Na Jarunu će nastupiti na glavnom stageu, a uopće ne sumnjamo da će nam prirediti audiovizualni spektakl na kakav smo od njih navikli (ili kako bi rekli u seriji Lude sedamdesete- „Wow! Lasers!!!")

 

 

Lily Allen

Britanska zvijezda, jedna je od glazbenica nove generacije koje se probijaju putem društvenih mreža (točnije MySpacea), a probila se 2006. hitom Smile. Zarazne melodije, zanimljivi tekstovi i zanimljiv dječji glas fasciniraju i publiku i kritiku, tako da je Lily nominirana za Grammy i MTV VMA. Između ostalog, surađivala je s najboljim mladim producentom na svijetu Markom Ronsonom.

 

 

Moby

Miroljubivi čajoljubac proslavio se sredinom devedesetih zanimljivom kombinacijom popa i electra, te obradama tema iz Mission Impossible i Twin Peaksa. Njegov album Play, objavljen 1999. jedan je od najpopularnijih među marketinškim agencijama, jer je službeno najiskorištenija kompilacija pjesama za reklame u povijesti.

 

 

Franz Ferdinand

Škotska senzacija Franz Ferdinand nastupit će na ovogodišnjem T-mobile INmusic Festivalu i predstaviti svoj novi studijski album Tonight: Franz Ferdinand. Dosad su dečki osvojili Grammy, MTV i Brit Awards, čime su potvrdili svoj već sada kultni status.

 

 

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 18.05.2009. u 10:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p