KULTURA

Tara Thaller: “U pripremi su nove pjesme koje jedva čekam podijeliti s javnosti!”

Tara Thaller o glumi, pjevanju i budućim planovima!
Talentiranu Taru Thaller šira javnost upoznala je sjajnom ulogom u HBO-ovoj seriji “Uspjeh”, a nedugo nakon ova mlada glumica oduševila je svojim izvanrednim vokalnim sposobnostima u showu “Zvijezde pjevaju”, u kojem je prije tri godine pobijedila u paru s mentorom Dinom Jelusićem i tako postala miljenica publike!

A da je uz glumu i glazba njezina velika strast, Tara je još jednom potvrdila svojim nedavno objavljenim singlom “Oteta”, a za koji sama potpisuje tekst i veći dio glazbe. Tako je Tara otvorila novo poglavlje svoje karijere i odvažnim singlom, ali i spotom, publici pokazala da od ove svestrane umjetnice još štošta možemo očekivati! Tara je u međuvremenu diplomirala na studiju glume u Sarajevu, a povodom svega navedenoga, porazgovarali smo s ovom mladom, talentiranom glumicom i pjevačicom koja nam je otkrila više detalja o najnovijim zbivanjima u njenoj karijeri!
 
Nakon velikog uspjeha u HBO-ovoj seriji “Uspjeh”, ali i velike pobjede u emisiji “Zvijezde pjevaju”, možemo reći da je novim singlom “Oteta” započelo novo poglavlje u tvojoj karijeri. Kako si se odlučila na koncu okušati i u glazbenim vodama? Je li na tvoju odluku utjecalo sudjelovanje i pobjeda u spomenutom showu?

Moram priznati da pobjeda u emisiji ""Zvijezde pjevaju" svjesno nije utjecala na mene, no možda nesvjesno je. Ideja da se okušam u glazbenim vodama kuhala je u meni dugo, dugo vremena. Još sam kao djevojčica dvoumila između glume i pjevanja, a onda sam nedavno shvatila da zapravo i ne moram birati, već da mogu odabrati - oboje!

Pjesmu “Oteta” napisala si sama. Je li to prva pjesma koju si napisala i što te inspiriralo na pisanje baš ovakve pjesme?
 
U tinejdžerskim danima sam eksperimentirala s pisanjem pjesama, ali nisam nijednu pjesmu dovršila ili ju smatrala dovršenom. Pjesmu "Oteta" su inspirirale prilično banalne stvari kao što je pjesma Toxic i ideja ovisnosti i ugriz pauka koji je zadesio moju baku prošlo ljeto.
 
Možeš li nam podijeliti iskustvo snimanja spota? Jesi li i sama sudjelovala u kreiranju vizuala i kako si se snašla u takvoj, ipak nešto drugačijoj, ulozi?
 
Volim sagledati stvari uz tuđih perspektiva, a tako volim i razmišljati, pa mi sudjelovanje u kreaciji spota nije bilo strano iskustvo. To je bio zajednički napor, Benjamin je bio otvoren za moje sugestije i kritike i to mi se jako svidjelo kod njega. Što se tiče samog snimanja spota, navikla sam na višesatna snimanja, a i očito da smo se dobro zabavljali jer nam se činilo da su tijekom čitavog snimanja prošla tek dva sata, a ne - dvanaest! 

Kada bi morala odabrati samo jedno, zamišljaš li budućnosti na domaćoj glazbenoj sceni ili je ipak gluma tvoja prava ljubav?
 
Na svu sreću, još uvijek nisam u poziciji u kojoj moram birati i trenutno ne želim ni razmišljati o toj mogućnosti. Sretna sam da imam priliku raditi ono što volim i da se mogu ostvariti u više područja. 

Što se glazbenog angažmana tiče, možeš li nam otkriti skorašnje planove? Hoćemo li imati priliku čuti i neke nove pjesme ?

Apsolutno. Pripremamo nove pjesme i jedva ih čekam podijeliti sa svima!
 
Što bi poručila mladim nadama koji svoju budućnost vide upravo u tvom poslu, ali i onima koji smatraju da moraju birati između dva poziva?

Mladim nadama bih poručila da ne prestaju raditi na sebi, da budu ustrajni i skromni, s dozom povjerenja u same sebe. Treba shvatiti da ne postoji magična formula za uspjeh, ključ je ne odustajati, uvijek iznova pokušavati i, ako je moguće, izbjegavati ukalupljivanje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 25.10.2022. u 13:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p