KULTURA

“The Good Nurse” je najnoviji Netflixov triler temeljen na istinitoj priči koja je šokirala gledatelje!

Jeziva priča o “drugačijoj” vrsti serijskog ubojice
S obzirom na to da će nadolazeći vikend proteći u znaku strašnih kostima, sablasnih partija i još strašnijih filmskih večeri, nije nas nimalo iznenadilo da je obožavani streamer Netflix netom prije Halloweena objavio svoj najnoviji triler - jezivu priču temeljenu na istinitim događajima koja se već sada, nepuna 24 sata od početka prikazivanja, smjestila na sam vrh najgledanijih filmskih naslova u regiji, a koju ovoga vikenda morate pogledati!

Riječ je o filmu naslova “The Good Nurse” koji prikazuje istinitu priču o medicinskom tehničaru koji je ubijao svoje pacijente. Na samom početku filma upoznajemo Amy (Jessica Chastain)  - samohranu majku i suosjećajnu medicinsku sestru kakvu bi baš svaki pacijent poželio imati kraj sebe u teškim trenucima. Osim što se bori za svoju djecu i pacijente, Amy pati od srčane bolesti opasne po život, a u trenutcima kada se čini kao da ništa ne ide po planu, upoznaje Charlieja (Eddie Redmayne), novog zaposlenika koji počinje raditi u njezinoj smjeni. Charlie je promišljen i veoma empatičan radnik koji, barem se tako čini, obožava svoj posao jednako kao i Amy. Dvojac u bolnici razvija snažno prijateljstvo, no nakon što bolnicu zadesi serija misterioznih smrti pacijenata, sve počinje ukazivati na Charlieja kao glavnog osumnjičenika…

Već iz uvodnog kadra gledatelji mogu jasno zaključiti kako “The Good Nurse” nije tipično holivudsko pripovijedanje o serijskim ubojicama. Umjesto drame i akcije koja je karakteristična za naslove koji obrađuju teme o jezivim zločinima, mirne reakcije likova i statičnost osobe odgovorne za smrt daju cijelom filmu posebnu atmosferu i dubinu koja gledatelje prati gotovo puna dva sata, a koja će vas već u prvim minutama prikovati za male ekrane!
Foto: imDB, Youtube
Objavljeno: 28.10.2022. u 14:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p