KULTURA

'The Killer' - Najnoviji Netflixov psihološki triler jedan je od najbolje ocijenjenih filmova koje je streamer ikada objavio!

Film koji će vas držati napetima od prve minute
Netflix je ponovno postigao veliki zgoditak s psihološkim trilerom "The Killer", slavnog redatelja Davida Finchera, koji se brzo penje na ljestvicama gledanosti i osvaja srca kritičara diljem svijeta. Debitiravši s impresivnih 87%  na Rotten Tomatoesu, ovaj film postao je jedan od najgledanijih Netflixovih ekranizacija u 2023. godini.

Radnja filma temelji se na seriji francuskih, istoimenih romana koje je napisao Alexis "Matz" Nolent, a ilustrirao Luc Jacamon. U filmu glumi Michael Fassbender u glavnoj ulozi, uz Arliss Howard, Charlesa Parnella, Kerry O'Malley, Sala Baker, Sophie Charlotte i sjajnu Tildu Swinton u sporednim ulogama. Zaplet prati priču o cijenjenom ubojici koji se, nakon što 'posao' pođe po zlu, upleće u međunarodnu potjeru, stvarajući uzbudljivu priču o osveti s modernim pristupom i neočekivanim obratima. Nakon velikog promašaja, njegovi poslodavci žele da nestane s lica zemlje. Napadajući njegov dom, remete njegovo utočište i njegov mir, a naš antijunak putuje svijetom ne bi li ponovno pronašao sigurno utočište. Pritom, ne bira sredstva kako bi se riješio svakoga tko mu stane na put.  

Film je zaradio pohvale kritičara zbog Fincherove minuciozne režije i iznimne izvedbe Michaela Fassbendera kao hladnog i proračunatog protagonista. Fincher, poznat po svojoj preciznosti i opsesivnosti u postizanju savršenstva, ponovno dokazuje svoj majstorski pristup kinematografiji. Kritičari ističu da se u "Ubojici" osjeća Fincherova osobna nota, posebno u karakteru protagonista, koji odražava redateljevu opsesivnost za detaljima. Ocjena od 87% na Rotten Tomatoesu čini "Ubojicu" četvrtim najbolje ocijenjenim filmom u Fincherovoj karijeri, što samo potvrđuje redateljevu dosljednost u stvaranju kvalitetnih filmskih djela. Više informacija o filmu otkrijte u traileru:
Foto: Youtube, imDB
Objavljeno: 13.11.2023. u 10:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p