KULTURA

'The Magical Seven - Toni Kukoč': Dokumentarni film o košarkaškoj legendi koji bi baš svatko trebao pogledati

Dan nakon premijere filma na splitskim Gripama
U Splitu, mjestu gdje je Toni Kukoč ispisao svoju nevjerojatnu košarkašku priču, održana je spektakularna premijera dokumentarnog filma "Magična sedmica - Toni Kukoč". Splitske Gripe, koje su bile poprište brojnih njegovih uspjeha, ponovno su zasjale prilikom prisjećanja brojnih imena košarkaških velikana. Ova premijera imala je posebno emotivan ton za Kukoča, s obzirom na to da se dogodila na njegov 55. rođendan i samo dan nakon godišnjice smrti njegova oca Ante...

Tonija Kukoča, rođenog 18. rujna 1968. u Splitu, ne treba posebno predstavljati. Iznimno uspješna karijera to bivšeg hrvatskog košarkaša i reprezentativca ostavila je neizbrisiv trag u svijetu košarke. Kukoč je danas angažiran kao savjetnik vlasnika Chicago Bullsa, no njegova sposobnost igranja na raznim pozicijama, unatoč visini od 211 cm, čini ga nezaboravnim igračem u svijetu košarke. Osvojio je brojne europske naslove u klubu i s reprezentacijom, naslov svjetskog prvaka, dvije olimpijske medalje i NBA naslove. Kukoč je također dobitnik Državne nagrade za šport "Franjo Bučar" i član Kuće slavnih FIBA-e te Kuće slavnih košarke. Premijera njegova filma privukla je mnogo poznatih lica iz svijeta košarke, sporta i politike, uključujući Tonijeve suigrače iz legendarnog sastava Jugoplastike, među kojima se isticao Dino Rađa. Atmosfera je bila prepuna emocija, s prisutnim suigračima, trenerima i košarkaškim funkcionarima, koji su se barem na tren zajednički prisjećali Kukočevih izvanrednih sportskih trenutaka.


 
Naravno, posebno se isticao trenutak kada je Michael Jordan, najveći košarkaš svih vremena, izrazio svoje duboko poštivanje prema Kukoču, a nakon same projekcije filma, Kukoč se obratio publici zahvalivši svima koji su sudjelovali u stvaranju filma i podržali ga tijekom njegove karijere. Njegove riječi bile su ispunjene zahvalnošću prema svima koji su ga podržavali na njegovom putu. Film "Magična sedmica - Toni Kukoč" pruža dublji uvid u život i karijeru ovog izvanrednog sportaša te ga dodatno uzdiže kao legendu ne samo hrvatske, već i svjetske košarke. 

Foto: 
Objavljeno: 19.09.2023. u 09:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p