KULTURA

Tko je najplaćenija žena glazbene industrije?

Forbes objavio najbogatija imena u 2015.
katy perry 
Svjetske turneje, nevjerojatna produkcija, suradnje s vrhunskim brendovima i tvornica hitova koja nikad ne spava... Ovako nekako izgleda profesionalni život najvećih glazbenih zvijezda današnjice, posebno onih najplaćenijih. 

Ako ste pri spomenu najplaćenijih instantno pomislili na Beyonce, Rihanna ili ina imena koja se trenutno ne skidaju s našim malih i većih ekrana ili ne izlaze sa stranica novina, činjenica jest da niste u pravu. Najplaćenija žena glazbene industrije u 2015. godini jest Katy Perry, koja po koncertu u džep spremi 2 milijuna dolara. Kako izvještava Forbes, Katy je od lipnja 2014. do lipnja 2015. godine zaradila 135 milijuna dolara, prestigavši Taylor Swift koja je sa svojih zarađenih 80 milijuna dolara na drugom mjestu. Treće mjesto najplaćenijih u 2015. drži Fleetwood Mac, četvrto Lady Gaga, a tek na petom mjestu smjestila se Beyonce.

Katy ovogodišnji uspjeh zahvaljuje ponajprije svjetskoj turneji Prismatic, u sklopu koje je održala 126 koncerata, zaradivši u svakom gradu po 2 milijuna dolara, a dodamo li tome unosne suradnje s brendovima poput Coty, Claire’s i Covergirl, ne čudi kako je Katy dospjela do ove prestižne pozicije. Mlada pop zvijezda i jedan od najvećih izvoznih pop proizvoda SAD-a, kako je naziva Forbes, ne skriva svoj poduzetnički apetit i zadovoljstvo činjenicom kako upravlja svojom kompanijom. Status šefice joj, očigledno, sjajno odgovara.
 
 
M.M.
Foto: Forbes
Objavljeno: 06.11.2015. u 09:00
Tagovi: Katy Perry, glazba

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p