KULTURA

Tko je nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta 2016.?

ZKM, Gavella i HNK Osijek odnijeli najviše nominacija
Nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2016
H
inkemann, Tri sestre i Kao na nebu poharale su nominacije za ovogodišnje Nagrade hrvatskog glumišta. Ove predstave, koje su u protekloj sezoni izazvale veliku pozornost ne samo kritike nego i gledatelja, odnijele su nominacije u vodećim kategorijama.

U kategoriji za najbolju dramsku predstavu u cjelini nominirani su Hinkemann (Zagrebačko kazalište mladih) u režiji Igora Vuka Torbice, Kao na nebu (Gavella) u režiji Renea Medvešeka te Tri sestre (Hrvatsko narodno kazalište Osijek) u režiji Nikole Zavišića. Kao i očekivano nominaciju za najbolje redateljsko ostvarenje dobio je Igor Vuk Torbica i Rene Medvešek, dok je treća nominirana Ivica Boban za režiju predstave Othello (67. Dubrovačke ljetne igre). Za glavnu žensku ulogu nominirane su Olivera Baljak (Prvi put kad sam ti vidjela lice redateljice Olje Lozice), Tatjana Bertok-Zupković, Lidija Kraljić Zavišić i Sandra Lončarić Tankosić (Tri sestre u režiji Nikole Zavišića) te Nela Kocsis (U agoniji, autorski projekt Nele Kocsis, Ozrena Grabarića i Darka Stazića). Za najbolju mušku ulogu nominacije su odnijeli Franjo Dijak (Posljednja Freudova seansa u režiji Marka Torjanca), Ozren Grabarić (Kao na nebu u režiji Rena Medvešeka) te Rakan Rushaidat (Hinkemann u režiji Igora Vuka Torbice).

Nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2016
Za sporednu žensku ulogu nominirane su Nives Ivanković (Kašeta brokava u režiji Nenni Delmestre), Radoslava Mrkšić (Tri sestre u režiji Nikola Zavišića) i Antonija Stanišić Šperanda (Kao na nebu u režiji Renea Medvešeka). Goran Marković (Kašeta brokava u režiji Nenni Delmestre), Davor Panić (Tri sestre u režiji Nikole Zavišića) i Mladen Vasary (Malo morgen u režiji Georgija Para) nominirani su za najbolju mušku sporednu ulogu.

Nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2016
Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji ženskih uloga nominirane su Luca Anić (Tri zime u režiji Ivice Buljana), Anja Đurinović (Othello u režiji Ivice Boban), Ivana Gudelj (Tri sestre u režiji Nikole Zavišića). U kategoriji muških uloga nominaciju su odnijeli Jakov Bilić (Laživac u režiji Zorana Mužića), Romano Nikolić (Duša od krumpira u režiji Ozrena Prohića) i Matea Videk ( Bajka o žar ptici u režiji Ivice Boban).

M.D.
Foto: PR, Jure Perišić
Objavljeno: 16.11.2016. u 12:01

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p