KULTURA

Tko su najplaćeniji YouTuberi na svijetu?

Pratite li i vi ove mlade internet zvijezde?

youtube 
Da ste svojim roditeljima, tamo negdje prije odabira fakulteta, rekli kako biste radije kod kuće igrali igrice po cijele dane, sigurni smo da rečenicu ne biste stigli izgovoriti do kraja kojom brzinom biste pokupili jedan veliki masni šamar. Vjerujemo da čak ni današnjim, mlađim generacijama koje su s tehnologijom na ti već u pelenama, pri ovom zahtjevu u prilog ne bi išla činjenica da momak koji radi upravo to - kod kuće igra igrice i pritom se snima kamerom, zarađuje 12 milijuna dolara godišnje.

Bilo kako bilo, snaga YouTubea je nepobitna, kao i njegovih najvećih zvijezda. Na temelju milijuna i milijuna svojih pratitelja i mora svakodnevnih klikova, YouTuberi izdaju svoje knjige, snimaju filmove, idu na svjetske turneje i imaju svoje vlastite TV emisije. U to ime, Forbes je sakupio 13 najvećih zvijezda YouTubea koji su u 2015. oborili sve rekorde zarade. Bilo da je riječ o spomenutom igranju igrica, make up tutorialima, sviranju violine ili komediji, ovi mladi ljudi su prikupili nevjerojatan auditorij i zaradili milijune radeći ono što većina nas radi u slobodno vrijeme.

Prvi na listi najbogatijih YouTubera našao se 25-godišnji Šveđanin Felix Kjellberg, poznatiji pod imenom PewDiePie, čiji kanal broji oko 40 milijuna pratitelja. Felix je sa svojih 12 milijuna dolara zarade u 2015. najplaćenija YouTube zvijezda na svijetu, a njegovi videi u kojima igra igrice uz popratno komentiranje omiljeni su njegovoj bro vojsci diljem svijeta. 
 

Najplaćenije YouTube zvijezde na svijetu u 2015. godini:

1. Pewdiepie – 12 milijuna dolara
2. Smosh – 8.5 milijuna dolara
2. Fine Brothers – 8.5 milijuna dolara
4. Lindsey Stirling – 6 milijuna dolara
5. Rhett & Link – 4.5 milijuna dolara
5. KSI – 4.5 milijuna dolara
7. Michelle Phan – 3 milijuna dolara
8. Lilly Singh – 2.5 milijuna dolara
8. Roman Atwood – 2.5 milijuna dolara
8. Rosanna Pansino – 2.5 milijuna dolara 
 
M.M.
Foto: Forbes 
Objavljeno: 27.10.2015. u 10:45
Tagovi: Forbes, YouTube

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p