KULTURA

Top 10 božićnih poklona s artOmata

Posljednje dane sajma iskoristite za kupnju originalnih darova

artomat 
Zakoračili smo u tjedan božićnih blagdana i dana za kupovanje poklona sve je manje. Ako još uvijek niste odabrali sitnice za svoje prijatelje i obitelj koje ćete smjestiti ispod jelke, pametna je ideja zaputiti se na artOmat gdje vas čeka veliki izbor originalnih dizajnerskih darova.

Posljednji dani 6. artOmata su u tijeku i valja ih iskoristiti na najbolji mogući način. Organizatori su u to ime pripremili predstavljanje vizualne umjetnice Irene Frantal u Galeriji Bačva, 21. i 22. prosinca. Irena se u svojoj praksi bavi tekstom i propitivanjem granica knjige te svoj interes za medij knjige širi bookart sesijama koje regularno vodi u svom ateljeu. Njezini interesi za umjetnost knjige u sklopu artOmat-a nadmašit će sam objekt knjige kako bi isti proširila kroz galerijski prostor odgovarajući u suradnji s posjetiteljima artOmat-a na pitanje: Što je knjiga / prostor knjige?
 
irena frantal
Programsku okosnicu 23. prosinca, posljednjeg dana ovogodišnjeg artOmat-a, čini predbožićni party artOnight i događanje Sam svoj majstor koje predstavlja poveznicu između pokreta i softvera Whatever Dance Toolbox. Program će voditi članice izvedbene skupine BADco. Zrinka Užbinec i Ana Kreitmeyer, suvremene plesačice i koreografkinje koje će nas zagrijati za artOnight. Softver će tom prilikom davati zadatke na koje će posjetitelji zajedno sa voditeljicama odgovarati pokretima iz čega će potom rezultirati koreografija.

U zadnjim satima artOmat-a sve do 23 sata, uz odličnu Bon Ton glazbu, tj. DJ-a Jogardea i gosta iznenađenja, domaću pivu u Lounge zoni, kuhano vino ili domaću rakiju posjetitelji će imati priliku za posljednju artOmat kupnju originalnih poklona po promotivnim cijenama. To je ujedno i posljednja prilika da posjetitelji razgledaju izložbu 1,2,3 Plakatiranje na kojoj su predstavljena čak 123 plakata koji su osmislili umjetnici i dizajneri, kao i da na pop-up štandu Plakatiranja posjetitelji pronađu idealan plakat za sebe ili prijatelje.

Za posjetitelje koji vole naučiti nešto novo na rasporedu su kreativne radionice koje vode članovi HDLU-a kao što je radionica stripa, radionica izrade marioneta ili pak radionica izrade eko čestitki. Na rasporedu artOnight-a je i zanimljiva radionica Mala škola čokolade na kojoj ćemo naučiti kako se radi čokolada, te na kojoj ćemo kušati ukusnu Poeticacao domaću čokoladu.
 
Za one koji se uz ovaj bogat program odluče kupiti koju originalnu sitnicu za poklon, u nastavku donosimo nekoliko ideja!
  artomat 
Mini Zoo Zid, 200 kn
 
artomat 
Story Teller Cube, 170 kn   
 
artomat 
le BAND tanjur, 260 kn
 
artomat 
Little Wonder ogrlica, 400 kn
 
artomat 
Chicks on Chic ruksak, 650 kn
  
artomat   
Kex, 60 kn

artomat
 
Kriva Crta čajnik, 250 kn

artomat
 
Krafty K jastuk, 110 kn

artomat
 
Lisnati Odred čašice - Grow me up cup, 15 kn

Foto: PR, Jure Perišić

Objavljeno: 21.12.2015. u 13:50

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p