KULTURA

Top 10 filmova...

O maturalnoj večeri!

10. Pretty in Pink (1986)

Andie nije popularna, ali zato ima specifičan ukus u odijevanju (opraštamo, bile su to osamdesete) i pali se na novog lika Blanea koji je sasvim slučajno, zgodan, bogat, šarmantan... pravi holivuđanin! Druži se s Duckiem, koji u njoj vidi više od prijateljice i koji nije presretan što je neki klipan zarobio njeno srce. Naravno tu je i dežurna bitch koja ismijava second hand odjeću glavne junakinje.

 

 

9. Drive me Crazy (1999)

Nicole i Chase su susjedi. Ona je pomodna, želi dečka sportaša i sve što dolazi u paketu američkog sna. On je nonkonformist, buntovnik bez razloga i autsajder. Pošto oboje ostanu solo prije maturalne, odluče se praviti da su par kako bi privukli pažnju onih koje žele...

 

 

8. Nikad se nisam poljubila (1999)

Josie Geller je američka novinarka koja piše reportažu o životu tinejdžera i infiltrira se u jednu srednju školu. Umjesto da se skompa s cool ekipom, ona završi među luzerima (kao i u mladosti), a još se zaljubi i u profesora koji je ne shvaćakao potencijalnu ljubavnicu... a zašto i bi? Drew Barrymore je u ovom filmu promašen slučaj (hint- pernata boa/jakna) i upravo ga zato trebate pogledati.

 

 

7. High School Musical 3: Maturanti (2008)

Lepršavi mjuzikl o ekipici iz srednje škole koja pohađa dramsku skupinu, vjerojatno neće oduševiti muški dio publike, dok će ženski „patiti" za Zacom Efronom. Ekipa iz prva dva dijela priprema posljednji mjuzikl u karijeri, a osim tog izazova pred njima je i rastanak, te stalni testovi ljubavi i prijateljstva koji kraj srednje škole mogu učiniti još težim. Ali oni i dalje pjevaju, jer „Show must go on"...

 

 

6. 10 razloga zašto te mrzim (1999)

Modernizirana verzija Shakespearove „Ukroćene goropadnice". Aha,pojam nemate o čemu se radi jer ste bili bolesni kad ste to radili u školi? Prvo: sram Vas bilo! Drugo: Bianca (mlađa) i Kat (starija) su dvije sestre koje odrastaju s ocem koji ima jedno pravilo: Bianca ne smije izlaziti s dečkima dok Kat prva ne ode na date. Kat se miri sa situacijom dok Bianca p**** jer je ona popularnija od njih dvije. Hoće li i kako Bianca otići na maturalnu otkrijte sami! Dodatni razlog zašto trebate pogledati film je Heath Ledger kojemu je ovo prva veća uloga i koji izgleda nevino (a opet tako seksi!!!!) bez Joker šminke.

 

 

5. Ona je sve to (1999)

Ona je Laney- štreberica i autsajderica koja mrzi cijeli svijet, pohađa likovnu družinu i nosi svo breme ovog svijeta na svojim plećima (khm... podsjeća na mene u srednjoj, čak i po izgledu u geek fazi), Zac je superinteligentni sportaš kojeg napusti djevojka. Za okladu odluči pozvati Laney na maturalni ples i učiniti je kraljicom plesa. U suprotnom taboru je njegova seksualno agresivna bivša djevojka koja hoda s MTV facama i ne može podnijeti da njen bivši visi s tamo nekom anonimkom.

 

 

4. Footloose (1984)

Ren dolazi iz urbanog Chicaga u vukoj***** na srednjem zapadu u kojoj su zabranjeni ples i rock glazba. Kulturološki šok ne olakšava činjenica da djevojka u koju je zaljubljen ima ljubomornog dečka, kao ni to što zakonodavna i izvršna vlast žele svim silama spriječiti ples i pjesmu. Zajedno s kolegama iz razreda Ron odluči promijeniti stvari... Bonus je jedna od najboljih good mood pjesama ikad Footloose koju izvodi Kenny Loggins.

 

 

3. Američka pita (1999)

Ako niste znali, navodno je izraz MILF ušao u vokabular upravo zahvaljujući ovom filmu. Jim se dogovori s najboljim prijateljima Kevinom, Finchom i Ozom da će sva četvorica do maturalnog plesa izgubiti nevinost. Kevin ima problema sa svojom djevojkom Vicky, Finchu se sviđa majka njihovog prijatelja, a Steve se zaljubi u ozbiljnu Heather, koja nije djevojka za jednonoćnu avanturu. Kakve to veze ima s pitom? Hehehe... puno priprostog humora na granici ukusa uvijek nas opušta kada pustimo mozak na pašu.

 

 

2. Briljantin (1978)

Još jedan mjuzikl na listi. Ako niste vidjeli Johna Travoltu kako pleše, ne znate što propuštate. Dakle, Danny i Sandy upoznaju se na ljetovanju, ali tu ljetnoj ljubavi nije kraj- na jesen se susretnu u školi i intriga kreće! Dannyevi T-Birdsi protiv Sandyinih Pink Ladies. Borba između muškaraca i žena otkad je svijeta i vijeka nije zaboravljena u ovom filmu koji ne završava klasičnim maturalnim plesom, nego nekom vrstom norijade.

 

 

1. Carrie (1976)

Carrie živi s majkom, vjerskim fanatikom koja misli da je sve grijeh i kažnjava kćer za svaku sitnicu. Zbog povučenosti često je žrtva ismijavanja (pobogu, pa u 17-toj ne zna što je menstruacija), a nimalo prijateljski nastrojene djevojke joj spreme spačku uoči maturalnog plesa. Ali one ne znaju da Carrie ima telekinetičke sposobnosti i da se nije s njom za zezat, pa se prolije puno krvi, više nego tijekom scene u školskoj kupaoni.

 

 

Pogledajte ove filmove, inspirirajte se za haljine, fore, ulete, ali nemojte napuniti kacu iznutricama, molim Vas... neće biti dobro, jer sumnjam da vam treba policijski dosje, a tek ste na početku karijere.Zato pamet u glavu, bocu u ruke i kondom u džep!

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 26.04.2009. u 21:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p