KULTURA

Top 10 najbolje plaćenih glumica

Angelina Jolie ipak bolje plaćena od Jennifer Aniston!
-->--> -->

Forbes je objavio svoju listu najbolje plaćenih glumica uzimajući u obzir period od posljednjih godinu dana, točnije od lipnja 2008. do lipnja 2009. Tako se na prvo mjesto najbolje plaćenih glumica smjestila Angelina Jolie, a odmah iza nje Jennifer Aniston. Pomalo čudno jer Jennifer zasigurno ne kaska za Jolie po broju filmova. Ipak, Angelina ju je premašila za 2 milijuna dolara. Nakon Jennifer, na listu su dospjele Meryl Streep, Sarah Jessica Parker i Cameron Diaz, a zanimljivo je kako među 10 najbolje plaćenih nema Julije Roberts ili Kate Winslet. Neki i optužuju Forbes za favoriziranje Angeline Jolie i krive podatke. Možda se samo radi o tome da neke nisu bile baš radišne? U nastavku vam donosimo top 10.

 

 

angelina_jolie_2009_sag_awards_3.0.0.0x0.608x912.jpeg

 

1.Angelina Jolie

Angelina Jolie najbolje je plaćena glumica čija zarada iznosi 27 milijuna dolara. Njezin aktualni film je 'Salt' u kojem glumi CIA agenticu, tako da će još jedan dobro plaćeni honorar dobiti na temelju tučnjave u filmu. Njezin film 'Wanted' zaradio je 341 milijun dolara, a priča se kako će i zarada tog filma biti poveća.

 

 

95598_jennifer-aniston-honored-at-2009-women-in-film-awards.jpg

 

2.Jennifer Aniston

Jennifer je dosegla zaradu od 25 milijuna dolara. Ova najpoznatija glumica romantičnih komedija glumila je u filmu 'Marley & Me' koji je ostvario zaradu od 244 milijuna. Njezin aktualni film je 'The Baster'.

 

 

orange_british_academy_film_awards_2009_inside_cfb-gqusymwl.jpg

 

3.Meryl Streep

Sa šezdeset godina, Meryl Streep broji zaradu od 24 milijuna dolara, a ovih dana pojavljuje se u filmu 'Julia&Julia'. Prošle godine iznenadila je svojim ulogom u mjuziklu 'Mamma Mia' koji je zaradio čak 603 milijuna dolara!

 

 

opening_party_chanel_mobile_art_arrivals_hj0tnmz00zkl.jpg

 

4.Sarah Jessica Parker

Na četvrto mjesto smjestila se Sarah Jessica Parker sa svojih 23 milijuna dolara, a njezin najnoviji film zove se 'Did you hear about the Morgans?'. Nakon što je zaradila malo bogatsvo snimajući ulogu Carrie Bradshaw u seriji, film 'Seks i grad' donio je zaradu od 415 milijuna.

 

 

cameron-diaz-golden-globe-1.jpg

 

5.Cameron Diaz

Uloga Fione u Shreku je jedna od njezinih zanimljivijih angažmana. Isti uspjeh očekuje se i za zadnji, četvrti nastavak 'Shrek Forever After'. Cameron Diaz je u posljednjih godinu dana zaradila okruglih 20 milijuna dolara.

 

 

sandra_bullock_narrowweb__300x5020.jpg

 

6.Sandra Bullock

Sa svojih 15 milijuna Sandra zauzima šesto mjesto Forbove ljestvice. U filmu 'The Proposal' dokazala je kako je još uvijek kraljica romantičnih komedija. Film je zaradio 34 milijuna dolara i zauzeo prvo mjesto gledanosti. Njezin film 'All about Steve' dolazi u američka kina na jesen 2009.

 

 

reese_witherspoon300.jpg

 

7.Reese Witherspoon

Reese je u posljednjih godinu dana zaradila 15 milijuna dolara. Njezina dva hit filma bili su 'Four Christmases' i 'Monsters vs Aliens'.

 

 

 

nicolekidman79969983.jpg

 

8.Nicole Kidman

Zarada koju je ostvarila Nicole Kidman jest 12 milijuna dolara. Njezina 'Australia' nije prošla onako dobro kako su svi očekivali, ali ipak je ostvarila profit od 211 milijuna. Njezin sljedeći projekt je prerada mjuzikla 'Nine'.

 

 

drew-barrymore-ponytail-hairstyle1.jpg

 

wenn5115304.jpg

9.Drew Barrymore

Slatka Drew zauzela je predzadnje mjesto ljestvice. Osim po glumi u romantičnim komedijama, Drew je poznata i produciranju istih. Film 'He's just not that into you' zaradio je 165 milijuna dolara, a ono na čemu sada radi je režisiranje filma 'Whip it!'.

 

 

10.Renee Zellweger

Posljednji filmovi u kojima je Renee glumila su 'New in town', 'Appaloosa' i 'Leatherheads'. Iako nije već dugo postigla uspjeh kao 2003., ulogom u filmu 'Cold Mountain' za koju je osvojila Oscara, Renee može biti zadovoljna godišnjom zaradom od 10 milijuna dolara.
 
Tina Bačić
Objavljeno: 07.07.2009. u 11:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p