LIFESTYLE

Top 6 glazbenih albuma po izboru Whateverest kolektiva

Glazbeni must have omiljenog zagrebačkog DJ kolektiva

Whateverest 
Kada je riječ o najnovijoj glazbi, mislimo kako nema slađih preporuka od onih insajderskih. A naši glazbeni insajderi ovoga mjeseca ujedno čine i jedan od najboljih zagrebačkih DJ kolektiva koji ovu subotu, 7. ožujka, slavi svoj rođendan. Oni su Anto Anto i DJ Indy i skrivaju se iza sjajne klupske večeri Whateverest.

S obzirom na to da će nam ove subote dati sjajnu izliku za izlazak, odlučili smo ih dodatno zagnjaviti ne bi li doznali što se nalazi na njihovim playlistama kada nisu za DJ pultom.
 
 
Prvi na listi našli su se Milkmakerz, DJ Milktray i Jon Phonics, dva dona underground scene koji su spojili snage i napravili novi odlični mixtape.
 
 
Prošla je godina dana od njegova izlaska, no Anto Anto i Indy ponovno se vraćaju albumu, tj. mixtapeu hip-hop umjetnika Romea Fortunea. Volite li dobar hip-hop zvuk, sigurni smo da će vam se svidjeti Beautiful Pimp 2.
 
 
Ne samo da je gost Whateverest večeri ove subote, već ima i sjajan drugi album. Addison Groove prepoznat je pod imenom Headhunter kao važna persona na dubstep sceni, a njegov album Presents James Grieve nalazi se među favoritima Whateverest družine.
 
 
Kompilacija Next Life složena je u čast preminulog DJ Rashada i sav prihod od prodaje namijenjen je Rashadovom sinu Chadu. Na ovoj kompilaciji sastavljenoj od footwork umjetnika nalazi se još jedan gost subotnjeg partyja, Feloneezy. Trenutno jedno od najjačih imena beogradske klupske scene, Feloneezy je ujedno i član Rashadovog internacionalnog projekta Teklife.
 
 
Sljedeći na listi su zagrebački trap lordovi High5 koji su ovaj tjedan izbacili novi album SCHENGENGANG, za koji već sada možemo reći da će biti jedno od najbitnijih izdanja na domaćoj hip-hop sceni u 2015. godini.
 

Posljednji, no ne i manje bitan album pripada bradatom kantautoru Father John Mistyju, čiji se album I Love You, Honeybear čudnovato našao na listi omiljenih Whateverest kolektiva te zasigurno obradovao i one nesklone klupskoj glazbi.
 
Whateverest    
 
U subotu, 7. ožujka, u Klubu se slavi prvi Whateverest rođendan uz ekipu Resonate festivala, čije se ovogodišnje izdanje događa od 13. do 18. travnja u Beogradu na desetak kultnih lokacija i uz brojna hit imena kao što su Ben Frost, Andy Stott, Emika, Inc. Simian Mobile Disco i mnogi drugi. Uz Antu Antu i DJ Indyja koji predstavljaju Resonate festival, gosti Whateverest večeri u Klubu su i Addison Groove te Feloneezy. Sve detalje o partyju možete pronaći i ovdje.
 
M.M.
Objavljeno: 06.03.2015. u 14:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p