LIFESTYLE

Top mjesta za ljetna druženja u Zagrebu

Remi i Jelena Iva Nikolić odabrale svoje favorite

zagreb
M
eđunarodno nagrađivana mobilna aplikacija Turističke zajednice grada Zagreba Zagreb Be There dobila je dvije nove rute Nightlife i Foodie. Rutu Nightlife sastavila je popularna glazbenica Mirela Priselac Remi iz Elementala koja turiste savjetuje o noćnom životu Zagreba. Na ruti se tako nalaze njoj zanimljivi barovi i mjesta poput Art Parka, Katrana, Vinyla ili Funka.

Rutu Foodie sastavila je pak jedna od najpoznatijih zagrebačkih food blogerica Jelena Iva Nikolić, pokretačica popularnog Malog placa s tavana, na čijoj se ruti nalaze najbolja mjesta za popiti i pojesti nešto fino, zdravo i domaće, kao što su Cogito Coffee Shop, Dežman bar, Mak na konac ili Mundoaka.
 
Dežman bar

 Remi iz Elementala ovako je pojasnila svoj izbor: ''Sastavila sam ovu rutu uz savjetovanje s dečkima iz benda - želja nam je bila prezentirati široki dijapazon zanimljivih mjesta u Zagrebu, od nezavisne scene do komercijalnijih, ali nedovoljno zastupljenih mjesta. Mislim da ćete se iznenaditi količinom kulturnih i glazbenih sadržaja koje Zagreb nudi ljeti - nikada nije prevruće za dobar koncert ili pivo na nekom cool mjestu s dobrom mjuzom. To su sve dobrodošle oaze za ljetne dane i noći, možda se i vidimo na nekoj od njih!''

vinyl 
Zagreb Be There mobilna je aplikacija Turističke zajednice grada Zagreba koja posjetiteljima grada služi poput lokalnog insajdera u džepu predlažući različite tematske puteve za obilazak grada uz pomoć pametnih telefona. Među njima su i neke skrivene, manje razvikane zanimljivosti u gradu, kao i mogućnost osvajanja nagrada. Aplikaciju je osmislila i izradila agencija Bruketa&Žinić OM.

Aplikacija ima osam ruta, od koje svaka predstavlja Zagreb na ponešto drugačiji način. Na ruti Space Explorer nalaze se lokacije svih prizemljenih planeta sunčeva sustava iz umjetničkih instalacija Ivana Kožarića i Davora Preisa. Ruta Hidden Spots otkriva posljednji gornjogradski bunar ili napušteno groblje u Jurjevskoj. Tu su još i rute Classic Zagreb, New Zagreb ili Arty Zagreb – nju su pak sastavili poznati zagrebački umjetnici.
 
dežman 
Aplikacija je besplatna i dostupna na Android i iPhone uređajima, a može se downloadati s mikrostranice betherezagreb.com ili putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na svim važnijim turističkim punktovima u Zagrebu. Aplikacija je do sada osvojila nekoliko nagrada, među kojima i nagradu za najbolju digitalnu turističku promociju u Europi (Tourism&Strategy Festival, Paris, 2015.) te za turističku inovaciju godine (Dani hrvatskog turizma, Opatija, 2015.)
 
Foto: PR, Facebook
Objavljeno: 24.06.2016. u 09:48
Tagovi: Remi, Zagreb

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p