LIFESTYLE

Trendovi koji će dominirati vjenčanjima u 2016.

Što ostavljamo u 2015., a što nosimo u novu godinu?

 
Tijekom svih ovih godina, obredi vjenčanja nisu izgubili na svojoj privlačnosti, štoviše, popularniji su nego ikad i sa sobom iz godine u godinu donose pregršt trendova koji parovima diljem svijeta olakšavaju izbore.

Lijepim obredima nemoguće je odoljeti jer, na kraju svega, suština je ipak ljubav, no to ne znači da neke stare tradicije moramo održavati pod svaku cijenu. Vremena se mijenjaju i malo tko pronalazi osobno značenje u, primjerice, često neugodnom prvom plesu, kupovanju mladenke, djeverušama, pa čak i bacanju buketa. Tradicije su to koje se najčešće održavaju bez mnogo promišljanja i automatski se prihvaćaju kako bi se zadovoljili kriteriji obiteljskih starješina. S druge pak strane, mnogi mladi parovi su svim ovim stavkama na popisu obaveza odlučili reći ne i svoje vjenčanje su prilagodili sebi i svojoj estetici i svjetonazorima. Manja, skromnija, personalizirana i mnogo opuštenija slavlja su itekako aktualna, a u 2016. godini mnogi stručnjaci predviđaju i ovih nekoliko trendova.
 
Trendovi koji će dominirati vjenčanjima u 2016. 
Čini se kako su vremena u kojima svi teže za kraljevskim vjenčanjem iza nas i predviđa se kako će se u 2016. godini nastaviti trend jednostavnijih vjenčanja koja naglašavaju karaktere mladenaca. Rustikalna vjenčanja u prirodi, u nacionalnim parkovima, ali i rekreiranje mjesta upoznavanja para neki su od najpopularnijih trendova kad je riječ o mjestu obreda.

Cvjetni aranžmani postaju sve elegantniji i jednostavniji, pa bi tako mnoge stolove mogli krasiti stručci netom ubranih tulipana, lavande ili nekog drugog sezonskog cvijeća. Veliki su hit i različiti aranžmani na stolovima i jednostavnije girlande, kao i ukrašene grane, dok bi mladenke u novoj godini mogle svoje cvjetne bukete zamijeniti lijepim aranžmanima satkanim od kombinacija efektnih trava i paprati.
 
Trendovi koji će dominirati vjenčanjima u 2016. 
Trendovi koji će dominirati vjenčanjima u 2016. 
Romantično i intimno okruženje najčešće se postiže svjetlom, a najaktualnije su prigušene, atmosferične viseće žarulje ili lusteri koji bacaju nježnu svjetlost. Metalik boje su se nametnule kao jedan od vodećih trendova i krase centrale aranžmane na stolovima i iznad njih, dekoracije, ali i torte.

Intimnija se atmosfera postiže i organizacijom sjedećih mjesta. Posljednjih se sezona umjesto standardnih okruglih stolova odabiru dugački rustikalni stolovi oko kojih se može okupiti mnogo uzvanika, a na njima se nalazi servirana hrana nalik onoj na obiteljskim ručkovima i okupljanjima.
 
Trendovi koji će dominirati vjenčanjima u 2016. 
Trendovi koji će dominirati vjenčanjima u 2016. 
Kad je riječ o iću i piću, veliki su hit personalizirani kokteli, odnosno njegovi i njezini omiljeni kokteli, koji često dolaze u društvu manjih zalogaja s kojima se savršeno slažu. Čini se kako su i torte odbacile bogate glazure te su se ogolile i kao ukrase ostavile jedino svježe voće, cvijeće i ino.

Dvodnevna vjenčanja više nisu rezervirana samo za one koji se odluče za egzotične destinacije. Parovi, naime, žele više vremena provesti sa svojim gostima pa se slavlja protegnu i na tri dana. Ipak, i dalje su popularna daleka vjenčanja na destinacijama poput Mauricijusa, Cipra, Ibize, Turske, Francuske...
 
Trendovi koji će dominirati vjenčanjima u 2016. 
Profesionalni fotografi bi mogli imati sve manje posla, zahvaljujući društvenim mrežama i privatnim fotoaparatima na svakom koraku, kao i dronovima i GoPro kamerama. Trend inovativnijih i istovremeno neformalnijih fotografija i videa s vjenčanja je u porastu i vjerujemo kako ćemo u novoj godini viđati sve više parova koji sami fotografiraju cijeli svoj dan vjenčanja ili pak uposle vještog prijatelja s najnovijom video opremom.

Kad je riječ o glazbi, sve se više pozornosti pridaje raznolikosti, pa tako mnogi parovi biraju retro bend koji će svirati za vrijeme večere, pjevača koji će svojim glasom uveličati intimnije trenutke, kao i DJ-a koji će uzvanike zabavljati na plesnom podiju do zore.
  
Trendovi koji će dominirati vjenčanjima u 2016. 
Trendovi koji će dominirati vjenčanjima u 2016. 
M.M.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 07.01.2016. u 11:46

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p