LIFESTYLE

Tri pjesme za ljepši ponedjeljak

Prisjećamo se legende rocka Chucka Berryja
Chuck Berry
M
ožda zvuči pomalo oksimoronski, uljepšati si novi tjedan spominjanjem još jednog velikana glazbene industrije koji nas je odlučio napustiti, no poželjeli smo žalost pretvoriti u pozitivu tako što ćemo se usredotočiti na ljepotu kojom nas je opskrbio svojom glazbom.


Charles Edward Anderson Chuck Berry je bio jedan od pionira Rock ‘n’ Rolla, rođen tamo gdje je ovog vikenda u devedesetoj godini i završio svoj život, St. Louisu. Svojom je glazbom obilježio generacije i generacije bendova koji su u njemu nalazili svoju inspiraciju, poput Rolling Stonesa i Beach Boysa, a u svom je tada inovativnom zvuku spojio blues, jazz, nešto countryja i prepoznatljive gitarske dionice. Kroz svoje je stihove poentirao lijepu, zabavnu stranu života, a pojam slave za Chucka baš nikada nije bio upitan. To je bio njegov put i drugog scenarija nije bilo, što se potvrdilo činjenicom da bio je među prvim glazbenicima koji su primljeni u Rock and Roll Hall of Fame.

Chuck je možda najpoznatiji po svojim skladbama Johhny B. GoodMaybellene i Roll Over Beethoven, s kojima se proslavio, no mi danas biramo tri po svom guštu. Stisnite play i neka vas ovaj vječni bonvivan i nepopravljivi frajer zarazi svojom energijom.
M.M.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 20.03.2017. u 09:57
Tagovi: glazba

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p