KULTURA

Trijumf domaćeg filma: Matanić osvojio Cannes

Filmu Zvizdan prestižna nagrada na festivalu

Goran Marković, Dalibor Matanić i Tihana Lazović 
Zvizdan, film redatelja i scenarista Dalibora Matanića odnio je nagradu žirija na prestižnom filmskom festivalu u Cannesu kao najbolji film programa.
 
Naime, Zvizdan je prvi domaći dugometražni igrani film prikazan na velikom platnu festivala u Cannesu od hrvatske neovisnosti, a prošle je nedjelje nakon premijernog prikazivanja zaradio glasne ovacije publike i pregršt pozitivnih kritika. Čitava priča dobila je svoj epilog u obliku ove senzacionalne nagrade koja zasigurno mnogo znači ne samo proslavljenom redatelju već i čitavoj domaćoj filmskoj sceni.
 
Film koji je osvojio žiri u Cannesu, a kojim je ove godine predsjedala glumica Isabella Rossellini, prati tri ljubavne priče vremenski smještene u tri različita desetljeća, a koje imaju jednu zajedničku poveznicu- sve su zabranjene. U glavnim ulogama nagrađenog filma našli su se Tihana Lazović i Goran Marković, dok ostale likove utjelovljuju Slavko Sobin, Nives Ivanković, Ksenija Markinković, Tara Rosandić, Stipe Radoja, Mira Banjac, Lukrecija Tudor i Dado Ćosić.
 
T.L.
Foto: Splash News

Objavljeno: 23.05.2015. u 21:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p